PODELI

Organizatori INmusic festivala najavili su dolazak kolumbijskog sastava Bomba Estéreo za koje kažu da dolazi rasplesati posetioce na Jarunu.

Bomba Estéreo zasviraće na OTP World Stage-u i pridružiti se do sada najavljenim izvođačima devetog po redu INmusic festivala: The Black Keys, Pixies, MGMT, The Fratellis, Flogging Molly, Crystal Fighters, Bombino, Jagwar Ma, Kuroma.

Bomba Estéreo osnovan je 2005. godine kao projekt vizualnog umetnika i muzičara Simóna Mejía, koji je formirao kolektiv okupivši različite DJ-eve i vizualne umetnike, uključujući i neke od najpoznatijih mladih umetnika u Kolumbiji. Godine 2006. Bomba Estéreo izdaje svoj prvi album “Vol.1”, na kojem je Simon započeo dugu i plodnu suradnju sa ženskim MC-jem, Li Saumet.

Nakon albuma “Vol.1” , Bomba Estéreo nastavlja rad u Sjedinjenim Državama, nastupa na LAMC-u (Latin Alternative Music Conference ), gde su sreli Tomása Cookmana, utemeljitelja Nacional Records, s kojim su ugovoraju izdavanje albuma.

Sve je bilo spremno za izdavanje drugog albuma “Estalla” (“Blow Up” u SAD-u ), koji je objavljen u Kolumbiji 2008. godine, a predstavljen uživo s punimm sastavom koji je uključivao Kikea Egúrrolau na bubnjevima, Juliána Salazara na gitari, Li kao pevačicu i Simona na basu i produkciji.

2009. godine, Nacional Records objavljuje ” Blow Up” u SAD-u koji je pokupio sjajne recenzije i zaradio međunarodno priznanje. Tog leta Bomba Estéreo nastupa na njujorškom Bowery Ballroom i Central Park Summerstageu, dok je njihovo izvođenje New York Times opisao kao “raznobojnu i živahnu”. MTV ih je proglasio kao “najbolji novi bend na svetu” 2010. godine, a između 2011. i 2012. Bomba Estéreo obišla je svet tokom turneje ” Estalla / Blow Up” i u isto vreme nastavila rad na trećem albumu “Elegancia Tropical”, koji je izdat u drugoj polovini 2012. godine. Novi album dobio je odlične kritike i od domaćih i međunarodnih medija, kao i od obožavatelja širom sveta.

Nastup sastava Bomba Estéreo nastavak je programa “Multikulturalizam u glazbi”, koji je do sada ugostio mnoga zanimljiva i cenjena imena World Music scene.