PODELI

Bubnjarskim spektaklom koji nas očekuje 13. februara 2013. godine, u Ateljeu 212 biće ustoličen novi praznik – beogradski Dan bubnjara.

Pre tačno 15 godina Dragoljub Đuričić je upravo iz Ateljea izašao među Beograđane, dao ritam prestonici i predstavio bubanj kao sasvim novo sredstvo komunikacije.

 

Kako sam Đuričić tvrdi: ,,Muzika je bazirana na ritmu, život je baziran na njemu. Ako srce ne otkuca tri puta u ritmu, četvrti put neće ni otkucati.”

Zajedno sa osmogodišnjim muzičkim genijem, Đurađom Đuričićem, koji iza sebe već ima bogato petogodišnje bubnjarsko iskustvo, Dragoljub će u Ateljeu 212 u sredu 13. februara okupiti nekoliko desetina bubnjara koji će u Svetogorsku 21 doputovati iz čitavog regiona. Među njima su i Lav Bratuša (Darkwood Dub), Srđan Đukić Džoni, Igor Malešević, Vicko Milatović (Riblja čorba), Čeda Macura (Bajaga i instruktori), Goran Milošević (Playboy), Srboljub Radivojević Srba (Van Gogh), Firchie, Siniša Jović, Ivan Ivačković, Ogi Radivojević, Bogdan Diklić, Gordan Kičić i mnogi drugi poznati dobošari, ali i mladi još uvek neotkriveni talenti koji će udruženim snagama sa scene Ateljea 212 dočarati magičnu moć bubnja.

Ulaznice za ceremoniju proglašenja Dana bubnjara dostupne su po ceni od 700 i 1.000 dinara, a sav prihod od prodatih karata Dragoljub Đuričić će u ime svih učesnika ovog jedinstvenog bubnjarskog spektakla uručiti Ateljeu 212, instituciji koja je doprinela tome da bubanj bude prepoznat kao pokretačka snaga – simbol slobode duha i životne energije.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.