PODELI

“Bunt Rok Festival u Festu” je nova serija događaja, koji za cilj imaju promociju mladih autorskih bendova. Prvi u seriji koncerata, zakazan je za 22. novembar (petak) i tada će pred publikom čuvenog zemunskog kluba nastupiti bendovi Viva Vops (pobednici trećeg Bunt Rok Festivala RTS- a), Wajz i Logička Greška (finalisti petog BRF).

Jednom mesečno, publika će imati priliku da u klubu “Fest” uživo sluša bendove koji su prošli kroz Bunt rok festival , koji uspešno traje od 2015. godine. Do sada je kroz ovo jedinstveno televizijsko takmičenje mladih, neafirmisanih muzičara prošlo 800 bendova i autora, od kojih su njih 120 dobili priliku da prvi put nastupe na sceni, u tv studiju RTS- a, pred auditorijumom Javnog medijskog servisa ali i u drugim segmentima medijskog sistema RTS (programima Radio Beograda, sajtu RTS, internet platformi RTS Planeta, tematskom tv kanalu RTS Muzika).

Branka Glavonjić – autorka Bunt Rock festivala

Branka Glavonjić, autorka Bunt rok festivala:

“Apsolutno je potrebno umrežavanje ljudi koji su istomišljenici- autora, medija, publike i to upravo pokušavam da ostvarim kroz Bunt Rok Festival. Osim RTS- ovog auditorijuma, koji nove muzičare upoznaje kroz emisiju Bunt i Bunt rok festival i to ne samo putem televizije već i putem Radio Beograda i drugih platformi u okviru medijskog sistema Javnog servisa- trudim se da u saradnji sa onima koji prepoznaju našu misiju, ostvarim i što više prilika za svirke, koncerte mladih, novih muzičara pred festivalskom i klubskom publikom. Čini mi se da je dosadašnja kruna i svedočanstvo tog umrežavanja, kome sam posvećena, ono što se dogodilo nakon održanog petog izdanja BRF-a: čak dva atraktivna muzička festivala, Rock Village- Banatski Sokolac i Belgrade Beer Fest su dodelili posebne bine, odnosno omogućeni su nastupi za više od 30 bendova Bunt Rok Festivala. Tako je festivalska publika tih manifestacija letos dobila još prilika da nove autore i bendove upozna, prepozna, zavoli.Serija koncerata “Bunt rok festival u Festu” je nastavak tih mojih težnji. Radi se o kultnom klubu u Zemunu, u kom su nastupali i nastupaju renomirani autori i najveća muzička imen. Koncertom u petak, 22. novembra, započinjemo seriju dobrih svirki, koncerata najatraktivnijih bendova Bunt rok festivala.”

Na prvom koncertu “Bunt rok festival u Festu”, 22. novembra nastupiće bendovi: Viva Vops, Logička greška i Wajz.

Viva Vops je bend iz Beograda osnovan 2016. Čine ga muzičari koji se godinama bave alternativnom muzikom: Aleksandar Ćurčić- vokal, Marko Janković- vokal, Marko Trajkovski- Di džej i klavijature, Nikola Živanović- gitara, Đorđe Popović- gitara, Dušan Kalinić- bubnjevi i Miroljub Antić- bas gitara. Ubrzo se nakon osnivanja prijavljuju na Beogradski autorski rok festival “BARF”, gde osvajaju treće mesto. Na trećem izdanju Bunt Rok Festivala 2017. “Viva Vops” osvaja prvo mesto. Sledi prvi spot za singl „Uniformisani kriminalac“ koji počinje da izaziva reakcije ljudi, a pobednička pesma sa BRF 2017. „ Svuda pivo“, pronalazi svoj put do publike. Na prvom izdanju festivala regionalne muzičke i video produkcije “MTS Vision”, “Viva Vops” ulaze u najužu konkurenciju i to u dve kategorije: Najbolji novi izvođač i Najbolja montaža i postprodukcija. Osvajaju treće mesto za spot pesme „Uniformisani Kriminalac“. “Viva Vops” je nastupao na najznačajnijim muzičkim festivalima u zemlji i regionu, na kojima su proglašeni za koncertnu atrakciju. Ubedljivi i upečatljivi scenski nastupi dva frontmena, pojačani žestokom svirkom benda, čine ih nesvakidašnjim i originalnim. Pored toga, “Viva Vops” se smelo upuštaju u kombinovanje različitih muzičkih pravaca. Na njihovom repertoaru se podjednako nalaze i energične pesme i balade, a njihov zvuk se može opisati kao jedinstvena fuzija repa, panka, roka, metala i popa.

Viva Vops

Logička greška je bend iz Beograda, osnovan krajem 2017.god. Intenzivno rade na autorskim pesmama u želji da snime album. Nemaju definisan muzički pravac koji sviraju, svaka pesma je nesto drugo i ima svoju priču. Održali su do sada nekoliko svirki u Beogradu, bili u finalu Bunt Rok Festivala 2019, takođe su nastupili i na ovogodišnjem Belgrade Beer Festu, na “Bunt Rok bini”. Logička greška su: Ritam gitara i vokal-Matija Savković, Bas-Vuk Janković, Solo gitara- Ana Perišić, Bubnjevi-Lazar Prendović.

Wajz su reperi iz Zemuna i još uvek su u fazi završavanja srednje škole! Trude se da uvek budu pozitivni, što njihovi tekstovi baš i ne potvrđuju, ali „kroz par reči se vidi da smo nasmejani i uglavnom bez brige“. Od uspeha u dosadašnjem radu izdvajaju učešće na Bunt rok festivalu kao i nastup na Beer festu. Wajz: „Imamo ogromnu podršku od vršnjaka a čak i od nekih starijih (Pozdrav Iskazu!) . Nastupali smo već jednom Festu i bilo je neverovatno . Nadamo se istom utisku i ovaj put, naše je da damo sve od sebe.“