PODELI

Jubilarno trideseto izdanje Beogradskog džez festivala biće održano od 24. do 27. oktobra u Domu omladine Beograda.

Po mišljenju kritike i publike, koncert Čarlsa Lojda na 27. Beogradskom džez festivalu bio je ne samo jedan od najboljih koncerata na ovoj manifestaciji od njenog obnavljanja 2005. godine, već i jedan od najupečatljivijih momenata u istoriji koncertnog džeza u Beogradu.

Beogradska publika biće u prilici da, na svečanom zatvaranju 30. BDŽF 27. oktobra u Domu sindikata, čuje Lojdovu prvu džez svitu „Wild Man Dance Suite“ koju je premijerno izveo u novembru prošle godine u Poljskoj i od tada još samo nekoliko puta na odabranim festivalima. Takođe, predstaviće novi kvartet u kome klavir svira Džerald Klejton (30), sin čuvenog kontrabasiste Džona Klejtona i jedan od najperspektivnijih pijanista današnjice. U ritam sekciji su kontrabasista Džo Sanders i, Beograđanima dobro poznat, sjajni bubnjar Erik Harland.

https://www.youtube.com/watch?v=CKVpZNxVWA4

Prodaja pojedinačnih ulaznica za svečano zatvaranje jubilarnog 30. Beogradskog džez festivala, na kojem nastupa i ranije najavljeni virtuozni pijanista Mišel Kamilo, je počela na blagajnama Doma omladine Beograda i Doma sindikata i preko EVENTIM mreže. Ulaznice se mogu nabaviti po cenama od 1000 i 1500 dinara za koncert Čarls Lojd Kvarteta od 19.30 časova, po cenama od 1200 i 1700 dinara za koncert Mišel Kamilo Tria od 21.30 časova, kao i po ceni od 2000 dinara za celovečernji program oba umetnika.

Još uvek možete nabaviti i komplete ulaznica za glavni program 30. BDŽF (najmanje 8 koncerata u 4 večeri) po povlašćenoj ceni od 3300 dinara, na Blagajni Doma omladine Beograda i preko EVENTIM mreže.