PODELI

Zagrebački koncert grupe Prophets Of Rage koji će se dogoditi 26. juna održaće se na stadionu Šalata. Njima će se iste večeri pridružiti hip hop legende House Of Pain i post rock heroji Black Peaks. Na isto mesto, na zasebnom događaju, iduće veče dolazi britanska rock institucija The Cult, na svoj prvi zagrebački nastup nakon rasprodatog Doma sportova. Obe manifestacije uz već najavljene koncerte te one koji će se tek obaviti činiće niz događaja povezanih u Zagreb RockFest, koji će se tokom juna održavati na različitim lokacijama po gradu.

Prophets Of Rage kojeg čine tri četvrtine Rage Against The Machine, Chuck D. i DJ Lord iz Public Enemy te B Real iz grupe Cypress Hill donetće najveće hitove svojih matičnih bendova na stadion kojem kao da je sudbina da ga pre renoviranja malo preurede “Killing In The Name Of” ili “Sleep Now In The Fire”. Set koji sadrži najvažnije pesme iz RATM, PE i Cypress Hill repertoara te nekolicinu hip hop klasika biće jedan od retkih celovečernjih nastupa na turneji koja je ispunjena uglavnom festivalskim svirkama.

Kultni hip hop trio House Of Pain u Hrvatsku dolazi u originalnoj postavi – Everlast, Danny Boy i DJ Leathal – u sklopu turneje kojom proslavljaju 25 godina od prelomnog debi albuma na kojem se našao singl “Jump Around”, zasigurno jedan od najvećih rap hitova u istoriji.

Čast da 26. juna otvore program pripala je mladoj britanskoj post rock četvorki Black Peaks, koju su mediji do sada najviše upoređivali s grupama Mastodon, The Dillinger Escape Plan i Tool. Imaju objavljena dva albuma. Četvrti najavljeni izvođač biće poznat za nekoliko nedelja.

Ulaznice

Ulaznice za koncert po ceni od 220 kn u ponudi su do 26. marta. Od 27. marta do 25. juna cena će im biti 240 kn, a na dan koncerta, ukoliko ih ostane, ulaznice će koštati 270 kn.

 

THE CULT PONOVO U ZAGREBU

Sledeće večeri, na zasebnom događaju, na Šalati će nastupiti britanski rock divovi The Cult.

The Cult su osnovani 1983. godine i u svega nekoliko sezona postali globalna senzacija na krilima četiri superiorna albuma u kojima je glavnu ulogu odigrao njihov post-punk goth rock oplemenjen duhovima Doorsa i Zeppelina, ali uz specifičan dodir harizmatičnog Iana Astburyja. “She Sells Sanctuary”, “Rain”, “Fire Woman”, “Sweet Soul Sister”, “Lil’ Devil”, “Wild Flower” i ostale pesme grmeće sa Šalate jednakom snagom kao što grme od sredine 80-tih naovamo iz najvećih koncertnih arena i gotovo svih rock klubova kompletne planete.

Grupi The Cult će se 27. juna pridružiti još nekoliko izvođača koji će biti objavljeni u narednom periodu.

Ulaznice

Ulaznice su u prodaji od petka, 3. marta po ceni od 200 kn, što je iznos koji će ostati na snazi do 23. aprila. Od 24. aprila do 26. juna koštaće 220 kn, a na dan koncerta 250 kn.

 

ZAGREB ROCKFEST

Niz rock, metal i žanrovski srodnih koncerata koje LAA organizuje u junu spojeni su zajedničkim nazivom Zagreb RockFest. Deo nastupa je već najavljen, poput svirke grupe Ministry u Tvornici kulture, Prophets Of Rage, House Of Pain i Black Peaks te The Culta na Šalati, dok će deo njih biti objavljen u bližoj budućnosti.

 

Službena prodajna mesta ulaznica za događaje u okviru Zagreb RockFesta:

Dirty old shop, Tratinska 18

Rockmark, Berislavićeva 13

Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1

Eventim prodajna mesta i www.eventim.hr