PODELI

Dark Tranquillity, jedni od pionira geteborške škole death metala, premijerno će nastupiti u Srbiji! Koncert će biti održan u novosadskom klubu SKCNS Fabrika, 18. aprila.

Nastali 1989. godine kao Septic Broiler, debi album “Skydancer” na kojem je tada pevao Anders Fridén (kasnije se priključio sastavu In Flames) objavili su 1993. godine pod imenom Dark Tranquillity.

Album “The Gallery”, koji se smatra vrhunskim radom tog vremena, realizovali su 1995. godine. Tada je gitarista Mikael Stanne preuzeo ulogu pevača/frontmena na kojoj je i dan danas.

Nakon toga, bend je objavio još ukupno devet studijskih albuma od kojih je poslednje još uvek aktuelno izdanje Atoma (Century Media, 2016.). Na poziciji druge gitare tokom 2017. godine uživo su im pomagali Christopher Amott (Arch Enemy) i Johan Reinholdz (Andromeda).

Ulaznice će biti puštene u prodaju 20. decembra po ceni od 1.900 dinara za prvih 50 primeraka, dok će redovna pretprodajna cena biti 2.500 dinara. Na dan koncerta, ulaznice će koštati 3.000 dinara.

Ulaznice će se prodavati putem Eventim i Gigstix prodajnih mreža, a naknadno će u prodaju biti puštene i oldschool fan ulaznice koje će biti dostupne u Mungos i Felix šopovima.

Text by: Serbian Metal Portal