PODELI

Eagles Of Death Metal i White Miles 19. februara nastupaće u zagrebačkoj Tvornici Kulture. Duo White Miles dolazi kao zvanična predgrupa.

White Miles dolazi iz Austrije i čine ga pevačica i gitaristkinja Medina Rekic i bubnjar Hansjörg Loferer  Lofi. Znaju se već deset godina, a zajedno sviraju od 2011. Najveću medijsku pažnju privukli su nastupajući kao predgrupa na turneji s Courtney Love. Povodom nastavka turneje s EODM, Medina i Lofi na službenoj White Miles Facebook stranici poručuju:“Pobednikovo oružje je muzika, ljubav i hrabrost. Delimo svi zajedno mir, ljubav i rock’n’roll.”

Koncert koji će se 19. februara  održati u Tvornici Kulture biće mnogo više od samog koncerta – biće to proslava pobede slobode. Turnejom nazvanom “Nos Amis” Eagles Of Death Metal vraćaju se u Evropu kako bi održali koncerte koji su ranije odloženi  zbog tragičnih događaja koji su se odvili u Parizu, između ostalih i za vreme njihovog koncerta u dvorani Bataclan.

Eagles of Death Metal osnovali su najbolji prijatelji Jesse Hughes i Josh Homme (Queens of the Stone Age), 1998. godine u kalifornijskom Palm Desertu. Ime je nastalo kada se jedan od njih zapitao kako bi zvučao spoj grupe Eagles i death metal žanra. Uprkos  imenu, EODM ne sviraju death metal. Teško ih je smestiti u određeni žanr, no svakako se može reći da sviraju energični rock s naglašenim gitarskim riffovima i žestokim ritmom bubnjeva.

Nesumnjivo je da će i u Tvornici Kulture, kombinacijom pesama s novog albuma “Zipper Down” i najboljim pesmama iz karijere, EODM svim ljubiteljima dobrog rocka priuštiti veče za pamćenje.

Ulaznice za zagrebački koncert EODM po ceni od 149 kuna (+ troškovi transakcije) mogu se kupiti putem službenog INmusic webshopa i u Dirty Old Shopu u Zagrebu. Ukoliko ne budu rasprodate, cena ulaznice na dan koncerta iznosiće 160 kuna. Broj ulaznica je ograničen.