PODELI

Elvis Jackson je slovenački bend koji postoji već dugo godina. Sarađivali su sa Billom Gould-om (Faith No More), posetili Veliku Britaniju, učestvovali na kompilaciji posvećenoj bendu R.E.M. …

O svemu tome, kao i o planovima za narednu godinu razgovarali smo sa Budom, pevačem benda. 

 

 

Remix: Iz Slovenije ste, imate zanimljivo ime i karijeru. Možeš li nas u nekoliko rečenica upoznati sa bendom Elvis Jackson?

Buda: Bend postoji od 1997. godine. Od tada do danas odsvirali smo stotine koncerata u Evropi i na Balkanu, od malih klubova, pa do velikih festivalskih pozornica. Binu smo delili sa poznatim grupama kao što su Faith no More, Anhrax, Soulfly, The Offspring, No – Fx, Propagandhy, Pennywise, Asian Dub Foundation…Elvis Jackson jednostavno živi za live nastupe koji su oduvek bili naša najveća strast i razlog zbog čega se zapravo bavimo muzikom.

Remix: Najsvežije, što se tiče vašeg rada, je obrada pesme grupe R.E.M. za potrebe jedne kompilacije. O kakvom projektu je tu reč i zašto ste izabrali baš ovu pesmu?

Buda: Obrada pesme „Losing my religion“ grupe R.E.M. je zapravo deo projekta iza koga stoji Američka ambasada u Sloveniji. Oni su odlučili napraviti kompilaciju u uspomenu na ovaj kultni američki bend na način da slovenačke grupe snime svoje obrade nekolikih hitova R.E.M. Tako smo i mi došli na svoj red i odlučili napraviti obradu za pesmu „Losing my religion“ koja nam se činila najbolja za obradu na naš način. Pesmu možete nači na našoj internet stranici ili na http://www.youtube.com/watch?v=lpeulEUMuj. Nadam se da će vam se svideti.

Remix: Poslednji album „Against The Gravity” radili ste u saradnji basistom benda Faith No More. Da li je će se ta saradnja možda ponoviti?

Buda: Raditi sa Billom Gould-om i sa ostalom izvanrednom ekipom zaista nam je bila velika čast i zadovoljstvo. Iskustvo koje nikad nećemo zaboraviti, pratiće nas sigurno i ubuduće, na našim novim projektima, što se tiče stvaranja novih stvari. Sa Billom smo još uvek u odličnim odnosima, i sigurno će na našem novom albumu i on imati svoju reč.

Remix: Da li ste zadovoljni obimom koncertnih aktivnosti u ovoj godini?

Buda: Moglo bi biti i bolje, ali obzirom na situaciju u svetu moglo bi biti čak i lošije. Imali smo koncerte u Sloveniji, bili smo na turneji u Velikoj Britaniji, u Austriji, Italiji, Bugarskoj i Hrvatskoj. Prošlih godina nastupali smo mnogo više, čak i u državama bivše Juge, gde smo se uvek osećali odlično. Nadamo se da će ubuduće biti boljih vremena za sve nas i da ćemo se iduće godine kada nam izađe novi album ponovo vratiti.

Remix: Po čemu ćete još pamtiti ovu prestupnu godinu?

Buda: Sigurno nećemo zaboraviti turneju po Velikoj Britaniji koju smo posetili već drugi put i tako predstavili svoj rad i engleskoj publici koja nas je bez obzira na more različitih bendova prihvatila izvanredno. Tako da jedva čekamo da se vratimo i tamo.

Remix: Pripremate li nešto novo?

Buda: Ako će sve ići po planu, na proleće sledeće godine izlazi nam novi, peti studijski album.

Remix: Hvala na izdvojenom vremenu. Želimo vam sve najbolje u Novoj godini, mnogo koncerata i anegdota i ljubavi, zdravlja, sreće, para…i sve nepomenuto što sami sebi želite 🙂 .

Buda: Hvala, i sretno i vama! Nadam se da se uskoro vidimo na nekom od naših koncerata i da nazdravimo za bolja vremena.

 

 

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.