PODELI

U Domu kulture Studentski grad u Beogradu, 11. septembra koncert će održati Elvis Jr. Kurtovich, sarajevsko-beogradska grupa koju predvodi Goran Petranović Rizo. Koncert će biti održan na letnjoj pozornici, a ukoliko bude kiše održaće se u velikoj sali. Početak je najavljen za 20h.

Na nastupima, pored svojih dobro poznatih pesama (Haile Selasije, Dabogda crk’o rokenrol, Baščaršy hanumen, Jugo 45), bend izvodi i najveće hitove grupe Zabranjeno pušenje (Nedjelja kad je otišao Hase, Fikreta, Pišonja i žuga, Hadžija il bos, Djevojčice kojima miriše koža) čime koncerti prerastaju u veseli i energični new primitivs show.

Pored tri predratna albuma, grupa je 2000. godine izdala album Welcome to the beautiful world of New primitivs, a poslednji Koševo zove objavljen je 2011. i na njemu su gostovali dr Nele Karajlić i Prljavi inspektor Blaža.

Grupa je legitimni naslednik benda Elvis J. Kurtovich & his Meteors i teško je zamisliti bilo koju pesmu ovog benda bez prepoznatljivog Rizinog glasa. Klasičnu rokersku četvorku čine Gizmo (bubnjevi), Skoki (bas gitara), Maslo (gitara) i Rizo (pevač i frontmen).

Mnogobrojni koncerti širom regiona i inostranstva su iza grupe, ali elan i želja za rock’n’roll-om su i dalje prisutni i lako uočljivi na nastupima. Tokom 2011. godine uspešno je proslavljeno 30 godina od nastanka new primitivs pokreta.

U četvrtu deceniju rada grupa ulazi pripremajući novi album radnog naziva Gužva oko kontejnera, pritom ne zapostavljajući koncertnu aktivnost.

Ove godine objavili su i singl Pusti me.

Foto: Peđa Vujović