PODELI

Na konferenciji za štampu koja je održana u sredu 12. decembra u Beogradu, zvanično je potvđeno, kako smo već objavili, da će Exit 2013. ipak biti održan, ali će doživeti mnoge promene.

EXIT 2013 biće održan na Petrovaradinskoj Tvrđavi u Novom Sadu, od 10. -14. jula. Trajanje festivala biće produženo na 5 dana, dok će sam festival doživeti značajna koncepcijska unapređenja”– izjavili su organizatori na konferenciji.

Kako je izjavio novinar Economist-a, najprestižnijeg svetskog ekonomskog časopisa „ono što je EXIT uradio za promenu imidža Srbije u svetu nikada nijedna PR kompanija ne bi uspela, ma koliko novca bilo uloženo u taj PR“ i s obzirom da je EXIT među najboljim evropskim festivalima, bila bi čista ludost zatvoriti kapije velikog srpskog brenda.

“Jedini način da EXIT ostane među najboljim evropskim festivalima, je da se konstantno menja i inovira. Festival mora da iznova preispituje sebe, da se promišlja, menja, ponekada radikalno (kroz revoluciju) ponekada odmereno (kroz evoluciju). Promene su jedina konstanta koja postoji i mi im idemo u susret. Verujemo u promene i polazimo sami od sebe.“ izjavio je Miloš Ignjatović marketing direktor i jedan od osnivača festivala.

Ivan Milivojev, takođe jedan od osnivača festivala i član UO evropske festivalske asocijacije izjavio je da će Exit 2013 zadržati sve dobre atribute predhodnih izadanja, ali će veliki deo festivala doživeti značajna koncepcijska unapređenja. Jedna od novina je uvođenje nultog (petog) dana, koji će se, pored Tvrđave, odigravati i u gradskom jezgru Novog Sada.“

„Ali to je samo početak (r)evolucije koncepta festivala“ dodao je Milivojev. „Publika, muzičari, kulturne organizacije, mediji, i drugi stejkholderi, biće pozvani da učestvuju u unapređenju koncepta i organizaciji festivala u budućnosti.“

(R)Evolucija počinje!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.