PODELI

Grad Kragujevac od ove godine bogatiji je za još jedan festival koji će biti održan 22. i 23. juna. U pitanju je Festival muzičkog filma – FMF, a organizatori Kult u saradnji sa udruženjem Forma, ističu da je ideja da se sugrađanima ponudi kvalitetan kulturno-zabavni sadržaj, kome ne nedostaje ni edukativna konotacija.

,,Počinjemo letnju sezonu u gradu dobrim rokenrolom, filmovima i svirkama. Želimo da se sugrađani podsete nekih dobrih starih vremena, ali i da se omladina upozna sa najboljim što je naša muzička scena iznedrila. FMF je na neki način dobar uvod u Arsenal Fest, svakako najveći rok događaj koji imamo”, poručuju organizatori.

Publika će biti u prilici da pogleda dokumentarne filmove o legendarnim izvođačima rok muzike sa naših prostora, da razgovaraju sa rediteljima filmova i gostima, akterima istih, koji su prijatelji i saradnici velikana, ali i svedoci jedne epohe. Obe večeri festivala završavaju se svirkom kragujevačkog benda Vesele osamdesete koji će izvoditi numere Vlade Divljana, Idola, Električnog orgazma, Haustora, Šarla Akrobate, Azre, Ekv-a i grupe Film.

Program festivala

Utorak, 22. jun od 21h

Film ,,Nebeska tema” o Vladi Divljanu, Mladen Matičević

Gosti – reditelj filma Mladen Matičević i pijanista Aleksandar Šandorov

Vesele osamdesete

Sreda, 23. jun od 21h

Film „Novi talas – 40 godina posle”, Nikola Knežević i Olga Kepčija

Gosti – rediteljka filma Olga Kepčija i basista Zdenko Kolar

Vesele osamdesete

Festival muzičkog filma u Kragujevcu traje od 22. do 23. juna na Đačkom trgu i zvanično je podržan od Ministarstva kulture i informisanja, Filmskog centra Srbije i Skupštine grada Kragujevca.

Ulaz je besplatan.