PODELI

 

Flamenko i džez diva Konča Buika održaće svoj prvi koncert u Beogradu 16. marta u Sava centru, u okviru 14. Guitar art festivala (12-17. mart).

Odrasla na Palma de Majorki među španskim Romima, s roditeljima koji su emigrirali iz Ekvatorijalne Gvineje, Buika (40) danas živi u Majamiju kao „kraljica flamenka“ i trenutno je najtraženija „world music“ zvezda. Sarađivala je sa zvezdama poput Marize, Nelly Furtado, Seala, a u Beogradu prirediće program prilagođen gitari, u duhu izvornog flamenka.

“Na svojim koncertima sam veoma otvorena, pričam vam svoju priču iskreno, ma kako teška bila. Pevam umesto da pričam s prijateljima, to je moj način komunikacije”  izjavila je Buika.

Diskografsku karijeru započela je 2005. albumom “Buika”, a najveći uspeh zabeležio je Gremijem nagrađeni “El Ultimo Trago”. U pripremi je novi album koji će izaći ove godine. Cena karata je u rasponu od 1800 do 3200 dinara u prodaji je od 20. februara na blagajni Sava centra i preko Eventim mreže širom Srbije. Guitar Art festival će ove godine ugostiti preko 180 umetnika iz celog sveta.