PODELI

2020FRKA, koja će biti održana u Kragujevcu od 15. do 30. avgusta, namenjena je svim ljubiteljima filma i knjige, zainteresovanim za pisanje scenarija i poznavanje filmske, akademske kritike.

SCENARIO/ STVARANJE SCENARIJA – razvoj ideje; zaplet, podzaplet, preokret, rasplet, građenje saspensa i ostali elementi filmske priče; likovi.

FILMSKA KRITIKA – kritika i vrednovanje filmskog stvaralaštva/ pravci, nacionalne kinematografije, periodi; analiza filmskog dela /na planu sadržaja i na planu forme; filmska teorija.

Tokom trajanja radionice polaznici će imati priliku da sarađuju sa eminentnim scenaristima i filmskim kritičarima, izuzetnim predavačima –  Dunjom Petrović, Vukom Ršumovićem, Gordanom Matićem, Borislavom Anđelićem i Sašom Radojevićem.

Pod njihovim mentorstvom će naučiti da pišu za film i pišu o filmu, a radovi polaznika imaće prvo javno čitanje od strane glumaca na svečanoj završnici 2020FRKE.

Učešće na radionici je besplatno, a organizatori su se potrudili da bude i bezbedno, tako da će svim polaznicima obezbediti zaštitne maske, dezinfekciona sredstva i potrebnu, odgovarajuću distancu.

Vaše je samo da ponesete svoju priču…

Mesto održavanja: Mala scena Knjaževsko-srpskog teatra

Online prijava i više informacija o radionicama na adresi:  www.frka.info/prijava