PODELI

U petak, 1. juna 2018. godine, od 18.30 do 22.00 sata, ispred Galerije Matice srpske biće upriličen program kojim će biti ukazano na Trg galerija kao važnu kulturnu tačku grada i značaj Galerije Matice srpske koja je za javnost otvorena od 1. juna 1958. godine.

Upravo na taj dan biće prikazana prva postavka u okviru projekta koji ima za cilj prostorno uređenje parka i kreiranje novog javno-umetničkog prostora u kojem bi se izlagala vajarska dela domaćih i stranih umetnika.
Program počinje izvođenjem opere za decu Priča duga o četiri druga u 18.30 sati, potom nastupa hor „Zvončići”, a zatim sledi otvaranje tri izložbe: izložbe radova dece iz Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo” Umetnički vremeplov, izložbe učenika Srednje škole za dizajn „Bogdan Šuput”Od kopije do originala , kao i izložbe studenata Departmana za arhitekturu i urbanizam Novi Trg galerija. Simbolično u 20.21 sat biće svečano otkrivene skulpture iz kolekcija Galerije Matice srpske, Spomen-zbirke Pavla Beljanskog i Likovne galerije Poklon-zbirke Rajka Mamuzića koje će ove godine biti izlivene u bronzi i postavljene kao prve skulpture u budućem Parku skulptura na Trgu galerija.
Zahvaljujući tituli Novog Sada Evropske prestonice kulture 2021., u narednih nekoliko godina park i plato na Trgu galerija dobiće nove sadržaje, a kroz projekat „Park skulptura” lokacija postaje novo mesto za uživanje u kulturi i kvalitetnom slobodnom vremenu.

Program
18.30 sati – Opera za decu Priča duga o četiri druga
19.15 sati – Hor „Zvončići”
19.30 sati – Umetnički vremeplov – izložba dečjih radova
Od kopije do originala – izložba učenika Srednje škole za dizajn
„Bogdan Šuput”
Novi Trg galerija – izložba studenata Departmana za arhitekturu i
urbanizam Fakulteta tehničkih nauka
20.00 sati – koncert sastava Jazz Combinat i koktel
20.21 sat – svečano otkrivanje vajarskih dela za Park skulptura

Foto: promo