PODELI

Do 20. maja posetioci Muzeja savremene umetnosti Vojvodine u Novom Sadu imaće priliku da posete izložbu jednog od najpoznatijih savremenih britanskih umetnika, Grejsona Perija “Taština malih razlika”.

Novi Sad, kao Evropska prestonica kulture 2021. godine, prvi je od pet gradova Zapadnog Balkana koji će ugostiti izložbu koja će do kraja godine biti predstavljena u našem regionu. Ulaz na izložbu je slobodan.

U petak, 5. maja od 20.00 sati specijalno vođenje kroz izložbu Grejsona Perija “Taština malih razlika” u Novom Sadu za vas priprema glumac Goran Jevtić.

Jevtić će vas pozvati da pokušate da iz potpuno drugačije perspektive sagledate Perijev rad. Kako bi ovu izložbu tumačio Adolf Hitler? Šta bi o izložbi imala da kaže Nušićeva gospođa ministarka?

Izložba je u zajedničkom vlasništvu kolekcije British Council-a i kolekcije Arts Council-a kojom upravlja londonski Southbank centar. Ona je poklon umetnika i galerije “Viktorija Miro”, a realizovana je uz podršku britanske televizije Channel 4, organizacije Art Fund, fondacije „Sfumato“ i kompanije AlixPartners.