PODELI

Britanski bend The Haze pobednik je ovogodišnjeg takmičenja “All About the Music” na kom su se britanski izvođači borili za nastup na INmusic festivalu.

Britanci su i ove godine prepoznali odličnu priliku – nastup na INmusicu kao skok u međunarodnu karijeru te se na takmičenjej prijavilo mnoštvo odličnih izvođača među kojima se odabranih pet bendova uživo predstavilo u finalnoj večeri. Finalna “bitka bendova” održala se 28. aprila u Zephyr Loungeu u Leamingtonu, a stručni žiri je za pobednika odabrao bend The Haze!

The Haze je energičan mladi rock bend iz Liverpoola. Pri sviranju se igraju s vatrom na način koji se retko viđa u žanrovima današenjeg modernog rocka. Zvuče kao da su odabrali najsnažnije riffove The Stoogesa te ih iskombinovali s melodijama karakterističnim za kasniju karijeru velikih The Beatlesa. The Haze će se ovog leta na zagrebačkom Jarunu predstaviti na istoj bini na kojoj će nastupiti Florence + The Machine, PJ Harvey, Gutterdämmerung featuring Henry Rollins, Jake Bugg, Skunk Anansie, The Kooks, Wilco, Django Django, The Coral i mnogi drugi.

“All About The Music” u saradnji s INmusicom organizuje Eufest, britanska agencija specijalizovana za festivale. Pobednici ranijih godina bili su Roger The Mascot, Stop Drop Robot i Katalina Kicks. Katalina Kicks su se iznimno svideli festivalskoj publici, u finalnoj večeri ovogodišnjeg britanskog takmičenja nastupili su kao posebni gosti, a njihova pesma “Yeah Yeah Yeah” našla se i u promotivnom videu INmusic festivala.

Osim britanskog takmičenja “All About The Music” čiji pobednik je već poznat, u toku su takmičenja i za slovenske i švedske bendove, a u utorak, 3. maja saznaće se i pobednik domaćeg konkursa ‘Zasviraj sa Žujom’! Organizatori ovim putem podsećaju i pozivaju sve zainteresovane da 3. maja dođu na dobru svirku i druženje u Vintage Industrial Bar te među prvima saznaju još jedno ime koje će se pridružiti ovogodišnjem INmusicovom lineupu.