PODELI

Horkestar, alternativni hor i orkestar, prima nove članove i članice i organizuje audiciju bez audicije. Treba samo da dođete i postajete član.

Pevačice i pevači, antisluhisti i operski pevači, gitare, bubnjevi, klavijature, trube, violine, dirigentice i dirigenti… dobrodošli ste!

Ovaj događaj je zamišljen kao audicija, otvorena proba i koncert.

Sreda, 23. novembar od 18h. Ostavinska galerija u Kraljevića Marka broj 8.

O Horkestru:

Horkestar, samoorganizovani hor i orkestar iz Beograda, oformljen je jeseni 2000- te godine. U početku nazvan Horkeškart, kao asocijacija na umetničku grupu (Škart) koja ga je stvorila, kasnije postaje Horkestar i nastavlja svoj život i muzički put. Iako su se članovi Horkestra često menjali, grupa ostaje dosledna principima i prvobitno zacrtanim koordinatama delovanja. Horkestar je zadržao deo repertoara Horkeškarta, koji se sastoji od revolucionarnih i radničkih pesama, pesama komponovanih na stihove domaćih pesnika, obrada pesama new-wave bendova, pridodao autorske pesme članova hora.

Horkestar nastupa i u koncertnim prostorima i na mestima gde se to manje očekuje – ulicama, trgovima, pijacama, domovima za nezbrinutu decu, gradskom prevozu… Horkestar je inicijator međunarodnog Festivala samoorganizovanih horova “Svi u glas”. Prvi Festival je održan u Beogradu 2011. godine, a svake godine se iznova održava kako u republikama bivše Jugoslavije, tako i u drugim zemljama (Austrija, Nemačka) na inicijativu tamošnjih samoorganizovanih horova. Ovaj kolektiv je dosledan svojoj antifašističkoj orjentaciji i na nastupima to naglašava jasnim porukama. Poruke su prisutne i u vezi sa različitim nelogičnostima i negativnim promenama u društvu, ženskim pravima i pravima stigmatizovanih grupa i pojedinaca.

Horkestar ima nekoliko izdanja, među kojima je i album „Ain’t Gonna Happen“ objavljen u Japanu, 2019. godine.