PODELI

U Beogradu će na sceni „Das Boot“ Ustanove kulture „Parobrod“ u toku januara meseca biti organizovano nekoliko značajnih džez koncerata.

Ulaz na sve programe i dalje je besplatan, a svi koncerti počinju u 21.30h.

U četvrtak, 16. januara, nastupaće Drama Organ Trio koji svoje nastupe zasniva na originalnim kompozicijama i aranžmanima Aleksandra Cvetkovića Drame. Kompozicije i aranžmani su nastajali tokom njegovog studiranja na Džez Akademiji u Gracu (Austrija) pa sve do danas. Repertoar je instrumentalni džez prožet svingom, fankom, latinom i neparnim ritmovima.

Sastav čine Luka Ignjatović – alt saksofon (magistar džez saksofona i nastavnik džez saksofona na odseku za Džez i popularnu muziku FMU u Beogradu), Aleksandar Grujić – organ ( magistar džez klavira) i Aleksandar Cvetković – Drama (diplomirani muzički pedagog, magistar džez bubnjeva i nastavnik Džez solfeđa i Džez ritma na odseku za Džez i popularnu muziku FMU u Beogradu).

U četvrtak, 23. januara, očekuje vas koncert sastava Beogradski Jazz Trio kojeg čine Dušan Sarić (klavir), Ivan Maksimović (kontrabas) i Miodrag Gino Maljoković (bubanj).

Ovaj trio je osnovan 2009. godine. Već 2010, u saradnji sa PGP-RTS-om izdaje svoj prvi džez CD “I love you” koji je ocenjen kao izuzetno zanimljiv i kreativan. Prvobitna postava ansambla je bila: Goran Potić – gitara, Milan Pavković – kontrabas i Miodrag Gino Maljoković – bubnjevi. Od 2011. godine “domaćin” ansambla je Gino Maljoković koji angažuje naše najeminentnije džez umetnike da nastupaju na koncertima i klubskim svirkama sirom Srbije.

Poslednjeg četvrtka u mesecu, 30. januara, nastupaće Max Kochetov Kvartet. Kvartet je osnovao Max Kochetov, ukrajinski muzičar koji živi i radi u Beogradu. Za svoj sastav okupio je muzičare bogatog muzičkog iskustva. Kvartet je vec postao prepoznatljiv po specifičnoj muzici u stilovima Post-Bop i Soul jazz i energičnom načinu izvođenja. Uz Maxa, koji svira alt saksofon, ovaj kvartet čine Sava Miletić (klavir), Branko Marković (kontrabas) i Peđa Milutinović (bubnjevi).