PODELI

Festival „Oplaneti se! Recikliraj“ predstavlja centralnu aktivnost ekološke mreže Zelena lista Srbije u okviru kampanje „Oplaneti se! Recikliraj“.

Kao završna aktivnost ovog Eko festivala najavljen je i koncert bendova Kanda, Kodža i Nebojša i Metak za zlikovca u Domu omladine Beograda u Sali Amerikana 05. novembra.

Početak je u 21h, a cena ulaznice je 400 dinara. Sav prihod od prodatih ulaznica biće upotrebljen za nabavku opreme za rad sakupljača udruženih u “Zelenu zadrugu” sa Čukaričke padine.

U Srbiji postoji 55.000 sakupljača sekundarnih sirovina koji rade bez osnovne opreme za rad, a najveći deo otpada koji se reciklira u Srbiji prikupe upravo individualni sakupljači.

Osim koncerta istog dana održaće se i centralna akcija kampanje takođe u prostoru Doma omladine Beograda.

Cilj akcije je da se svim akterima u društvu skrene pažnja na primarnu selekciju otpada i pokretanja procesa reciklaže u Srbiji. BCIF, MIS i Zelena Lista Srbije će obezbediti učešće preko 500 mladih iz 12 gradova Srbije. Na samom festivalu biće proglašeni pobednici u okviru akcije „Oplaneti se! Oživi otpad“ koja je usmerena na pronalaženje nove upotrebne vrednosti otpada, kroz izradu predmeta od otpada i intervencije u školskim dvorištima i dvorištima vrtićima. Telenor Fondacija će obezbediti vredne nagrade za škole koje su izradili najefktnije predmete od otpada.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.