PODELI

Zagrebački bend Kawasaki 3P objavio je singl pod nazivom „Loš, zao“ kao najavu za novi album koji se očekuje krajem ove godine.

Tekst su pisali Tomislav Vukelić i Demirel Pašalić, muziku Davor Viduka i Demirel Pašalić, a aranžman potpisuju Toni Babarović, Mario Boršćak i Stjepan Jureković.

Krajem marta kao najava za predstojeći album na kom vredno rade već duže vreme, objavili su pesmu provokativnog naziva „Jebotext“, a mesec dana kasnije obradovali su sve još jednom pesmom.

Kawasaki 3P postoje od 1993. godine, a u maju ove godine biće tačno 11 godina od prvog javnog nastupa koji su imali u zagrebačkom klubu Heaven 88. Tačno deset godina trebalo im je da steknu zavidnu popularnost, a to se desilo 2003. godine pesmom „Antonija“. Iste te godine objavili su i svoj prvi debi album pod nazivom „Kawasaki 3P“. Da su uradili odličan album dokazano je i nagradom Porin za najbolji alternativni album. Čak šest godina kasnije objavili su i drugi album „Idu Bugari“, a kao najveći hit izdvojio se singl „Puta Madre“.

Trenutnu postavu čine: Tomislav Vukelić – vokal, Davor Viduka – gitara, Toni Babarović – gitara, Mario Boršćak – bas gitara, Stjepan Jureković – bubnjevi, Demirel Pašalić – truba, Igor Pavlica – truba i Stipe Mađor – truba.