PODELI

Jedan od izviđača na bini “Bez prekida” na Koncertu godine je kruševački bend ZAA.

Bend je počeo sa radom krajem februara 2008. godine.

Muzika im je stilski veoma raznovrsna, bazirana na ska korenima sa raznolikim uticajima od jazz-a do punk zvuka.

Od samog početka bend je krenuo sa veoma intenzivnim koncertnim aktivnostima po klubovima i festivalima u regionu kao i u Češkoj, Austriji i Mađarskoj.

Od preko 120 koncerata kao značajnije izdvajaju nastupe na festivalima Punt art i Overjam u Sloveniji, svirke u klubovima “Jazz it” u Salzburgu i “Cross club-u” u Pragu, kao i na festivalima u Srbiji: Exit i Festival uličnih svirača (Novi Sad), Trenchtown (Palić), Reggae Serbia fest (Pančevo), ETvrđava(Niš)…

Poseban značaj za njih ima nastup na banjalučkom Nektar Demofestu, najznačajnijem takmičarskom festivalu na prostoru ex-Yu za bendove koji nemaju zvanično izdanje. U konkurenciji preko tri stotine grupa prijavljenih na konkursu 2009. godine, bend ZAA je osvojio treću nagradu.

Drugi takmičarski festival na kome je bend nastupao je španski Rototom. U okviru konkursa za najbolji evropski rege bend 2011.godine,u kokurenciji sastava iz istočne Evrope, bend ZAA je izabran za jednog od troje finalista.

Na njihovom sajtu možete besplatno preuzeti celokupnu diskografiju koju čine dva studijska albuma (“ZAA” i “Good things”), dvostruki singl “Full scale riot/Moonlight” i EP “Foot by foot”.

Mi smo ih pitali u kojoj meri je za njih značajno što su izabrani da sviraju na Koncertu godine: “Sama činjenica da sviramo na Koncertu godine je nama idealan završetak jedne prilično uspešne koncertne sezone. Nastup traje koliko traje, ali jedno garantujemo, koliko god da traje, biće eksplozivno. Daćemo sve od sebe da ceo repertoar sabijemo energetski u vremensku jedinicu koja nam bude dodeljena.” – poručuju ZAA banditi.

A na pitanje kakve planove imaju za narednu godinu odgovorili su nam: “Korak po korak, kao i što kaže naš aktuelni EP kog (kao i sve ostalo) možete skinuti besplatno sa našeg oficijelnog sajta www.zaa.rs. To znači rad na novim pesmama, promovisanje EP i što više živih nastupa i putovanja da bi sve to što imamo da kažemo podelili sa što više ljudi…Irie and Kool!”

ZAA su:

Tamara Ristić i Sanja Vučić – vokali

Zlatko Petković – bubanj

Tomislav Ilić – bas

Ivan Đokić – gitara

Borivoje Đorđević – saksofon/blok flaute

Zoran Vasić – klavijature

Bojan Garašević – tonac

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=LAFUgl1Cc6I]

 

 

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.