PODELI

Novosadski klub „The Quarter“ ove nedelje, 13. Aprila, ugostiće bend Sopot koji će promovisati svoj novi album „Sopotnik“. Uz Sopot nastupaju Rab L Khali i Banat Hard Core.

Sopot je bend koji već nekoliko godina ostvaruje regionalan uspeh i beleži osmu godinu postojanja. Zamišljen je kao projekat sa jakim autorskim pečatom koji kroz saradnju sa domaćim i stranim umetnicima stvara fuziju balkanske umetnosti sa modernom tehnologijom, a osnovao ga je umetnik Petar Topalović 2006. godine u Banjaluci.

Sopotov autorski izraz je savremeni muzički hibrid. Taj hibrid nastaje mešanjem elektro roka sa dramendbejsom, regeom, dabom i dabstepom. Takođe, u nekim pesmama mogu se čuti i balkanski tradicionalni muzički motivi. Reč “sopot” na staroslovenskom jeziku znači “izvor”.

Sopot je do sada objavio dva CD izdanja „DuBalkan“ i „Equilibrium“. U decembru 2013. godine bend izdaje i svoj treći po redu studijski album „Sopotnik“ za banjalučku izdavačku kuću Koliba. Album Sopotnik prati i video spot za pesmu „Energetsko more“.

Na studijskim albumima bend je sarađivao sa mnogim umetnicima, među kojima su i Dr. DAS, Hornsman Coyote, Orhan Maslo, Bojan Albert Savi , Milan Tica i drugi.

Ulaznice po pretprodajnoj ceni od 200 dinara mogu se nabaviti od 1. aprila u Piceriji „Cager“, Stevana Musića 14, kao i u kafeu „Graffiti“, Kosovska 21a dok će na vratima kluba biti 300 dinara. Vrata kluba se otvaraju u 21h, a koncert počinje u 22h.