PODELI

Premijerno pred beogradskom publikom, Studentski kulturni centar Novi Sad promovisaće CD izdanje sa 15 numera britanske muzike koje su obradili, snimili i aranžirali bendovi iz Srbije i na taj način prikazali koja i kakva je muzika oblikovala srpsku scenu. Od prve „invazije” britanske muzike sa kraja pedesetih, Bitlmanije, gruvi šezdesetih, koloritnih sedamdesetih, rađanja panka, Kul Britanije i Britpopa pa do danas, biće tema razgovora koji će se održati od u 21h sa Brankom Rosićem (piscem i muzičarom), Lucy Maizel (Politička sekretarka Ambasade Velike Britanije u Srbiji) i muzičarima učesnicima na kompilaciji.

Nakon toga od 22h uslediće nastupi sastava Samostalni Referenti, Deep Steady, Magic Bush i School Bus.

Ulaz na događaj je besplatan, svi postioci dobiće besplatan primerak cd izdanja.

Muzički karavan nakon Beograda, seli se u Kragujevac 9. decembar, Niš 14. decembra i 16. decembra u Novom Sadu. Projekat „Uticaji“ realizuje se u sklopu programa obeležavanja 180 godina diplomatskih odnosa UK i Srbije, a na tragu je nastupa brojnih popularnih britanskih bendova u Srbiji, kao i važnih snimaka koje su jugoslovenski i srpski bendovi napravili u Velikoj Britaniji.

Istorijat projekta „Influences – uticaji britanske muzike u Srbiji”:

Projekat je imao razvojni put od konkursa na koji se prijavilo više od 40 bendova iz Srbije, sa predlogom pesme i sastava koji je najviše uticao na njih, nakon selekcije 15 najboljih predloga prešlo se u fazu profesionalnog snimanja diska izabranih numera. Sada pred publikom na 4 javna događaja predstaviće kompilaciju i bendove koji su učestovali u ovom zanimljivom projektu.

Spisak pesama na kompilaciji:

Trnje – I Have Started A Joke (Bee Gees), Empathy Soul Project – This Mess We’re In (PJ Harvey), Sivi – Love Song (The Cure), Samostalni referenti – One Step Beyond (Madness), Lagana sreda – Helter Skelter (The Beatles), 3 mačke 100 godina – Canyon Of Your Mind (Dog Doo Dah Band), Shoplifters – Suffergatte City (David Bowie), Magic Bush – My Generation (The Who), Royal Experiment – Ocean Drive (Duke Dumont), Deep Steady – The Selecter (The Selecter), SUS – Neat Neat Neat (The Damned), SNB – Ever Fallen In Love (Buzzcocks), Comme Il Faut – Latch (Sam Smith), Prljave sestre – She Does it Right (Dr Feelgood) i School Bus – Got My Feet On The Ground (The Kinks).