PODELI

Mikro festival amaterskog filma Reč na traci“ poziva vas da do 23. septembra prijavite svoje kratke filmove, video radove ili bilo koje druge vrste umetničkog video izražavanja na konkurs za treće izdanje ovog festivala.

“Čovek je oduvek imao potrebu da rečima uhvati i prenese misao, događaj, emociju. Pokušavao je da što slikovitije objasni pojave i odnose oko sebe, bilo kroz usmeno prenošenje ili zapisivanjem. Ali, u oba slučaja, dobar besednik ili dobar pisac bio je onaj koji kada pripoveda niže žive slike, kao da odvija nevidljivu filmsku traku. U moderno doba se ne okupljamo oko ognjišta da bi delili utiske, već je to mnogo lakše pretočiti direktno u sliku i poslati je gde god poželimo, a naše reči često završavaju kao kadrovi i naše priče kao filmovi. Digitalna era je samo nova forma naracije, uspostavljanja kontakta sa svetom oko sebe i razumevanja istog. Sedma umetnost se može doživeti kao spajanje literarnih elemenata: misli, zvuka, slike, ritma… a da se ponekad čak nijedna reč ne izgovori, već ideja pređe u REČ NA TRACI“ rekli su organizatori u najavi ovog festivala.  

Propozicije konkursa za Treći Mikro festival amaterskog filma „Reč na traci“ su:

1. Rok za dostavljanje filmova je 23. septembar 2012. godine.

2. Prihvatljivo trajanje filmova je do 15 minuta.

3. Maksimalan broj radova koje možete prijaviti je tri filma po autoru.

4. Ne postoje ograničenja u odnosu na sadržaj i teme filmova, kao i zemlje porekla autora.

5. Zvanični jezici festivala su srpski i engleski, filmovi na drugim jezicima moraju imati titl na engleskom.

6. Radove je potrebno dostaviti u AVI formatu (ukoliko je film u drugom formatu ne garantujemo mogućnost prikazivanja).

7. Podaci koje je potrebno dostaviti su: naziv filma, ime, prezime i opšti podaci o autoru, kontakt telefon i imejl, kratak opis i trajanje filma i link za preview filma (ako postoji).

8. Filmove možete poslati na adresu: Marija Rodić, Despota Stefana 27/6, 11 000 Beograd, sa naznakom „Za Mikro festival“.

9. Radove možete prijaviti i elektronskim putem, podizanjem filma na neki od sajtova za deljenje velikih fajlova (Yousendit, Sendspace ili sl.) i slanjem linka za preuzimanje, zajedno sa neophodnim podacima, na mail festivala (mikro.faf@gmail.com), nakon čega će vam prijem biti potvrđen i film će se smatrati primljenim.

Za sve dodatne informacije možete pisati na zvanični mail festivala mikro.faf@gmail.com

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.