PODELI

Ksenija Kuljača, spotom za novi singl “Snaga”, objavljen 21. oktobra, najavljuje album istovetnog naziva. Muziku i tekst potpisuje Ksenija a aranžman pesme Sloba Dragović. Režiju i video produkciju spota uradio je Boris Bakalov, frontmen benda “Ničim Izazvan”.

Pesma je duboko lična, ali je posvećena svima koji imaju nedoumice po pitanju soptvenih snaga u životu. Ekranizacijom pesme se dodatno napravila dinamika upečatljivim kadrovima.

Konji, prašina, gitarska pojačala, čvrstina zvuka !

Na albumu “Snaga” naći će se osam pesama. Album predstavlja zaokružen koncept emotivnih ispovesti kroz muziku i tekstove dok u produkcijskom smislu, album je odsviran i sniman po “old school” principima. Naročito se insistiralo da se dobije “organski” zvuk svih instrumenata. Pesma “Snaga” u stvari zatvara album, ali kako je katarzična, ona je odabrana da bude singl koji će kroz spot uvesti auditorijum upoznati sa albumom. Ne obazirući se na trenutne trendove muzičkog tržišta, a poštujući emotivne slike pesama, pet pesama sa albuma su u rok maniru, a tri su ambijentalnijeg karaktera. Album daje tu vrstu slobode, da izrazite do kraja sve stavove i osećanja.

Pesma “Snaga” je imala svoju radijsku premijeru na Radio Beograd 202, a nakon nepunih nedelju dana je visoko kotirana na top listi, kao domaći novitet.

Ksenija je od 2000. do 2003. godine u svojstvu studijskog i koncertnog pratećeg vokala grupe ’’Neverne Bebe’’, učestvovala je na njihovim albumima ’’Južno od sreće’’ i ’’Best of’’, kao i na koncertima širom Srbije i Crne Gore, i emisijama zabavnog programa Rts “Garaža”. Od 2005. do 2016. bila je studijski i koncertni prateći vokali Ivane Jordan, Ogija Radivojevića, Maje Odžaklievske, Viktorije i mnogih drugih izvođača. Krajem 2006. bila je vokal cover benda “Funkestra”, koji nastupa u klubovima Beograda, Srbije i regiona. Prvi solo interpretatorski i autorski iskorak, sa pesmom “Brzinom zvuka” na Budvanskom festivalu 2007, a pesma je uvrštena i u kompilaciju pesama na dvostrukom cd izdanju “14. Muzički festival Budva 07 Novi hitovi leta “ u izdanju Music Star Production i PGP RTS.

Snimila je i džingl za radio stanicu Naxi radio “Opusti se i uživaj, Naxi radio”. 2013. nastavlja sa autorskim radom, snima singl i spot “Snovi u vodi”. Na ovoj pesmi, kao i narednim numerama se ostvaruje kao kompozitor, tekstopisac i producent.

Za Tv šou “ Tvoje lice zvuči poznato” 2013. i 2014. godine snimala je prateće vokale za numere koje su interpretirali izvođači u prve dve sezone ovog televizijskog formata. Singl “Kada nebo zamolim” je premijerno izvela na festivalu Stari Grad u Novom Pazaru 2014. godine. U svojstvu koncertnog pratećeg vokala učestvovala je na koncertu u čast Đorđu Novkoviću gde su učestvovalo vise izvođača iz regiona : Željko Bebek, Gabi Novak, Tereza Kesovija, Boris Novković, Kemal Monteno, Hari Mata Hari, Kaliopi, Vlado Kalember, Tijana Dapčević, Neda Ukraden, Goran Karan, Bojan Marović. Takođe na solističkom koncertu Snežane Mišković Viktorije, bila je u svojstvu koncertnog pratećeg vokala, a u novembru 2016. godine bila je jedna od izvođača na koncertu u čast klavijaturisti i kompozitoru Lazi Ristovskom, kao i lead vokal na numerama koje su bile omaž Borisu Aranđeloviću i Lazi Ristovskom u numerama grupe Smak. Njen glas krasio je odjavni song Tv serije “ Sumnjiva lica ”. U januaru 2017. godine za Disney “ Beauty and the beast” – srpska verzija filma, otpevala je odjavni song i horsku deonicu “Lepotica i zver “.