PODELI

Večeras, poslednje februarske večeri, na Facebook i You Tube stranici Muzike za imunitet moći ćete da pratite još jedan podkast, ovaj put posvećen bendu Mortuary.

Ekipa Muzike za imunitet već pola godine publici “dovodi” svirke u domove, a krajem decembra su emitovali i svoj prvi podkast koji je bio posvećen čuvenom Lemiju Kilmisteru iz benda Motorhead. U programu koji je emitovan, pored naše poznate novinarke Jadranke Janković Nešić, jedan od sagovornika bio je i čuveni Bill Gould iz benda Faith No More.

U live podkastu u koji je večeras na programu sagovornik je Max Butcher, a tema njihovog razgovora biće pioniri domaće death metal scene, bend Mortuary iz Kragujevca. Povod za ovaj podkast je objavljivanje retrospektivnog CD i kasetnog izdanja benda Mortuary, koje će se pod nazivom “Final Mortuary of Souls” u prodaji pojaviti 1. marta.

Bend Mortuary je bio aktivan od 1990. godine do 1995. godine. U tom periodu snimljena su četiri studijska demo snimka. Usled nemilih dešavanja ’90 godina i sveopštem rasulu u kome se našla bivša država članovi benda odlaze svako na svoju stranu i bend prestaje sa radom. Međutim, frontmen benda Max Butcher nastavlja sa svojim vrlo aktivnim životom na domaćoj ali i međunarodnoj metal sceni. Kroz razne aktivnosti od rada na fanzinima i časopisima pa preko organizacije koncerata, vođenja Butcher Sound etikete i mnogih drugih aktivnosti, Max je ostao aktivno ime na sceni sve do današnjih dana.

Ova unikatna emisija biće svojevrsni muzički vremeplov gde će se dotaći minulih vremena i nastanka ekstremne metal scene na ovim prostorima, ali takođe kroz razgovor i razne teme, “prekopaće” neke interesantne momente, događaje i napraviti poveznicu sa današnjim periodom i scenom.

Podkast je zamišljen kao interaktivni događaj tako da vas organizatori pozivaju da učestvujete u emisiji, pošaljete vaša pitanja i na taj način oplemenite celu priču.

Podkast počinje u 20h, a kako organizatori poručuju, očekuju vas mnoga iznenađenja!