PODELI

Mascom Records predstavlja debi album sastava Lorna Wing „Jedra” koji se nalazi u prodaji od 20. februara 2015. godine.

Album možete slušati i na DEEZER-u, a ovog petka, 27. februara, ih možete čuti i uživo u Beogradu, u Božidarcu na Vračar Rocksu!

Lorna Wing i njihov specifičan autorski zvuk se može najbliže definisati kao dark pop swing. Kombinovanjem pretežno akustičnih, ali i električnih instrumenata sa pomalo melanholičnim ženskim vokalom, u pesmama koje flertuju sa više muzičkih žanrova istovremeno, teži se da se kod slušaoca izazove osećaj udobnosti.

Tekstovi su inteligentno dvoslojni pa je njihov dublji sadržaj obavijen melodičnom površinom. Lorna Wing je jedan od retkih bendova u našem regionu čiju muzičku atmosferu slušaoci povezuju sa izvođačima kao što su Nouvelle Vague, Koop, Tom Waits i dr.

Lorna Wing su 2014. godine skrenuli pažnju na sebe ulaskom u finale Jelen Demofesta u Banjaluci, kao i pobedom na sada već eminentnom Mikser Festivalu u Beogradu. Na regionalnoj alternativnoj muzičkoj sceni ovaj bend se do sada predstavio publici kako na više samostalnih koncerata u Srbiji, tako i na nekoliko domaćih i regionalnih festivala, a posebno se izdvaja nastup na Niškom Jazz festivalu Nišville 2013. godine.

Bend čine: Ivanka Simić (vokal/flauta), Čedomir Stanojević (gitara/vokal), Nemanja Marković (violončelo, prateći vokal), Saša Ristić (gitara), Jovan Perišić (električni kontrabas), Predrag Marić (bubnjevi), Marija Nikolić (klavijatura, usna harmonika, prateći vokal).

Klavir na albumu je svirala Hana Paraušić koju je nedugo nakon završetka snimanja zamenila Marija Nikolić kao novi član benda. Kao gost na dve pesme na kontrabasu pojavljuje se Miladin Stojković.

Producent je Dragan Dadi Stojanović. Ilustracije na albumu JEDRA su delo ilustratorke iz Zagreba, Lorene Matić.

Lorna Wing ostavlja prostor za varijacije – može se presvući iz potpuno akustičnog sastava u polu-električni, ne odaljivši se pri tome od svoje slatko-gorke atmosfere.

„Ovaj album sam po prvi put slušao kasno noću uz konstataciju da je to divan prolećni popodnevni album. Potom sam ga preslušao jednog popodneva i poželeo da ga čujem u mraku. Ipak se to desilo već sledećeg jutra. Jedra su album za bilo koje doba dana ukoliko volite lepu, neagresivnu i kvalitetnu muziku……muziku iz koje izviru sunce, obale, oblaci… …perle, jedra i ljubav.“
Nikola Vranjković