PODELI

U sredu, 18. decembra, dvoje mladih hrvatskih muzičara, koji nastupaju pod imenima Lovely Quinces i Elephant and The Moon, održaće koncert u beogradskom klubu „Gun“.

Dunja Ercegović ili Lovely Quinces je mlada splitska kantautorka koja živi u Zadru i koja je u rekordnom roku osvojila hrvatsku i publiku u regionu i sada je na najboljem putu da to učini i van balkanskih granica. Njena prva pesma izašla je u javnost krajem 2012. godine, a debitantski EP „No Room For Us“ koji sadrži pet pesama objavljen je 20. septembra.

Pesme su snimane krajem leta u Zagrebu u studiju Funhouse, producent je bio Berko Muratović. EP “No Room For Us” dostupan je za besplatno preuzimanje na regionalnim MTV sajtovima.

Zagrepčanin Petar Vranić ili Elephant and the Moon posle par godina sviranja u bendovima, od 2011. samostalno prati svoju muzičku zvezdu (padalicu) i svira tugaljive rokenrol pesme na granici između americane i mamurnog kajanja, Balkan via Nashville. On kaže da pesme Elephant and The Moon žive u zadimljenim podrumskim barovima, gde stari klavijaturista hrapavim glasom peva džez poslednjim gostima koji još nisu utopili sve svoje brige. Posle singla „The night is catching up with me“, publici je nedavno predstavio i drugu novu pesmu „The Good Life“, koja će se naći na novom EP izdanju, a ubrzo zatim očekuje se i dugosvirajuće DIY izdanje sa pesmama nastalim ovog leta na turnejama.

I Lovely Quinces i Elephant and The Moon deo su regionalne kompilacije “Bistro na rubu šume”. Slon je sa “The night is catching up with me” bio učesnik trećeg, dok se Dunjina pesma “Second Hand Heart” nalazi na poslednjem 4. delu ove hit kompilacije.

Ulaznice za koncert prodavaće se na vratima kluba po ceni od 300 dinara, a početak koncerta najavljen je za 22 časa.