PODELI
Foto: Marina Pešić

Novosadski kantautori Nemanja Nešić i Miloš Zubac pesmom “Ludi ljudi” najavili su zajednički album po imenu “Jučerašnji svet”. Ovo pesničko-muzičko delo u formi dvostrukog albuma, s dvadeset dve pesme, biće objavljeno početkom septembra, a kao izdavač potpisuje ga Asocijacija gitarista Vojvodine.

Na njemu će se naći stihovi pesničkih klasika – Tina Ujevića, Radeta Drainca, Vladislava Petkovića Disa, Đure Jakšića, Jovana Dučića, Lesa Ivanovića, Vita Nikolića, Miroslava Antića, Pera Zubca, Duška Trifunovića, između ostalih, kao i savremenih pesnika poput  Tomislava Domovića, Miloša Galetina i Draška Sikimića koji je napisao stihove najavne pesme.

Nešić i Zubac su tokom godina u više navrata nastupali zajedno, a nezaboravni su ostali njihovi koncerti na Sterijinom pozorju i festivalu Poezika, na kojima im se pridružio i Milan Korać. “Jučerašnji svet” nije samo naziv Nemanjinog i Miloševog zajedničkog prvenca, nego i naslov cele predviđene muzičke edicije u kojoj će se naći veliki pesnici nekadašnjeg jugoslovenskog kulturnog prostora, u muzičkom čitanju dvojice novosadskih umetnika koji su i u ovom vremenu nenaklonjenom muzici dosledno nastavili da rade ono što su i ranije činili. Da stvaraju i reafirmišu autentične pesničke vrednosti u našim životima.