PODELI

“Na cesti” je novi singl grupe M.O.R.T., skinut s njihovog drugog albuma “Tužna kocka” i lansiran uoči velikog zagrebačkog koncerta 7. oktobra u Tvornici kulture.

“Pjesma je napisana u momentu tjeskobe negdje na cestama Balkana. Govori o onoj nelijepoj i opasnoj strani konstantnog putovanja. O polusvijetu, zapravo o pravom i realnom svijetu. Svi likovi nabrojeni u pjesmi su likovi koje susrećemo, ali ti likovi smo i mi sami ili ono sto bismo mogli postati u ovom prevrtljivom i opasnom svijetu koji punom brzinom vozi ka ludilu. Sam naslov Na cesti preuzet je od istoimene knjige Jacka Kerouaca u kojoj i on uzima cestu kao alegoriju za život”, objasnio je priču iza novog singla John, vokal benda.

„Tužna kocka“ je road trip album, a pesma “Na cesti” doslovno dočarava to putovanje kroz prostor i emocije, gde je u 5:18 minuta nabrojano sve što se može videti na putu “života”. Gledano stilski, pesma je mešavina punka, metala, bluesa, hard rocka i garažnog rocka, a opet sve je to u nekom svom suludom skladu koji se može u prenesenom značenju nazvati “M.O.R.T.”. Fascinatan rast od laganijeg, gotovo nežnog uvoda, pa sve do razornog midtempa pospešenog izmučenim Johnovim vokalom savršeno je prikazana sličica, bez preteranog ulepšavanja ili kritikovanja, one najmanje razvikane Hrvatske.

“Na cesti” je treći singl s albuma “Tužna kocka” koji je u aprilu objavila Croatia Records i koji će biti koncertno promovisan u Tvornici kulture 7. oktobra. U pripremi je i pripadajući videospot koji će premijerno biti prikazan uoči koncerta.

Ulaznice su u pretprodaji 35 kn, a na dan koncerta 50 kn.

Službena prodajna mesta:

Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1

www.entrio.hr

Aquarius CD shop – Branimir centar, Kneza Branimira 29, Zagreb

Aquarius CD shop, Varšavska 13, Zagreb

Atlas Arena centar, Ulica Vice Vukova 6, Zagreb

Atlas, Teslina 7, Zagreb

Atlas Westin, Izidora Kršnjavoga 1, Zagreb

Atlas Zrinjevac, Zrinjevac 17, Zagreb

Croatia Records, Bogovićeva ulica 5, Zagreb

Dancing Bear, Gundulićeva ul. 7, Zagreb

Dirty Old Shop, Tratinska 18, Zagreb

Printaonica kod Bijelog čarobnjaka, Ilica 76, Zagreb

Record Store, Tkalčićeva 34, Zagreb

Rockmark, Berislavićeva 13, Zagreb

Organizator koncerta je Tvornica kulture.

Foto: Dominik Belančić