PODELI

„M.O.R.T. je uvek na turneji, širi energiju i svoju muziku”, reći će za sebe momci iz ovog beskompromisnog i nadasve kvalitetnog benda. A da to što govore jeste istina, potvrđuje i dolazak u novosadsku Gerilu 8. oktobra, gde su, može se slobodno reći ‐ domaćini.

M.O.R.T. je beskompromisan pank-bluz bend iz Sinja (Hrvatska), žestokog zvuka i nastupa uživo. Kostur benda Džon, Zvrk i Kikos postoji od jeseni 2003. godine. Krajem 2012. godine dolazi sadašnji bubnjar Mile i tada su snimili prvi demo album “Vrhunsko dno” koji je izašao u leto 2013. Od tada su održali brojne nastupe u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Srbiji, Austriji, Bugarskoj i Crnoj Gori kako samostalno, tako i na festivalima, od kojih se izdvajaju pobeda na Jelen Demofestu u Banjoj Luci, pobeda na Rock Off-u, finale HR demo kluba 2012. i treće mesto na VHF-u 2013. godine. U julu 2014. izašao je album ˝Odjel za žešće˝, koji je dobio odlične kritike, a proglašen je i za „album godine“ na svim muzičkim portalima. Početkom 2015. godine bend je nominovan za nagradu PORIN u kategoriji novih umetnika.

Treći zvanični album „Tužna kocka“ objavljen je 1. aprila 2016. godine i ponovo su svi kritičari album uveli u kategoriju albuma godine. „Tužna kocka” je nominovana i za nagradu PORIN u kategoriji Rok album godine. M.O.R.T. iza sebe ima preko 400 koncerata za 5 godina, 20 video spotova, preko 8 miliona pregleda na Jutjubu, četiri vrhunska albuma, više od 50.000 televizijskih nastupa…

Bend je trenutno u procesu promocije četvrtog studijskog izdanja „Standing run man“ kompletnog na engleskom.

Ulaznice za koncert u Gerili se mogu pronaći u Gigstix prodajnim mestima po ceni od 1200 dinara kao i putem njihove onlajn prodavnice.