PODELI

Bubnjar benda Lars Ulrih u oktobru je najavio da Metallica za decembar sprema nešto potpuno ekskluzivno, a da se ne radi o novom izdanju.

U pitanju je bio koncert na Antarktiku koji je održan juče, 08. decembra. To je bio najneobičniji koncert koji je Metallica održala ikada. Prisustvo na ovom jedinstvenom koncertu dobila su dva najvernija fana, koja su svoju nagradu osvojili u nagradnoj igri koju je Metallica organizovala za svoje fanove u Kolumbiji. Za one koji nisu imali toliko sreće, Metallica je kao utešne nagrade delila električne gitare, pojačala i slušalice.

Koncertu su prisustvovali i naučnici iz Rusije, Južne Koreje, Kine, Poljske, Čilea, Brazila i Nemačke koji su članovi Istraživačke stanice na Antarktiku. Kao mesto koncerta određen je heliodrom Istraživačke stanice u Karlini, a koncert je držan pod malom kupolom koja ne prima veliki broj ljudi.

Na spisku se našlo 10 pesama i to: „Creeping Death“, „For Whom the Bell Tolls“, „Sad But True“, „Welcome Home (Sanitarium“), „Master of Puppets“, „One“, „Blackened“, „Nothing Else Matters“, „Enter Sandman“, i „Seek & Destroy“.

Ipak, ovo nije bio prvi koncert na Antarktiku. 2007. godine alternativni rok sastav “Nunatak”, koji čine naučnici koji istražuju klimatske promene na ovom kontinentu, svirali su tamo u sklopu “Live Earth” događaja.

Više slika sa ovog neobičnog koncerta možete pogledati ovde.