PODELI

U subotu, 22.3. u klubu „Močvara“ u Zagrebu nastupaće Mike Watt & The Missingmen. Kao podrška nastupaće i L’oeillère iz Belgije, kao i sastav Guess What iz Velike Britanije.

Mike Watt, večito nasmejan i dobroćudni brko u kariranoj košulji, živa je legenda i jedna od najvažnijih ličnosti američkog rock’n’roll podzemlja.

Formativne je osamdesete proveo svirajući u kultnim bendovima Minutemen i FIREHOSE, da bi nakon toga svirao sa svima i svuda. S Iggy Popom i njegovim Stoogesima (čiji je basista od reuniona 2003. godine), jednako kao i s Ljiljanom Nikolovskom, nekadašnjom pevačicom Magazina, sa kojom je u bendu Madonnabees svirao Madonnine obrade. Nastupao je i snimao albume i s Porno for Pyros, J Mascis + The Fog, Ciccone Youth/Sonic Youth i mnogim drugima dok su mu Red Hot Chili Peppers posvetili svoj album “Blood Sugar Sex Magik”.

Ukoliko niste – pogledajte dokumentarac”We Jam Econo: The Story of the Minutemen” i sve će vam biti jasno. Tokom poslednjih 20 godina Watt je snimio tri solo albuma (“Ball-Hog or Tugboat?”, “Contemplating the Engine Room” i “The Secondman’s Middle Stand”) dok u “Močvaru” dolazi u sklopu evropske turneje na kojoj, sa svojim pajtašima iz San Pedra – The Missingmen (Tom Watson, Raul Morales), promoviše svoj poslednji, četvrti solo album “Hyphenated-man” koji je zasnovan na minimalizmu ranih Minutemena.

L’oeillère je pseudonim iza koga se skriva gitaristički solo act Nicolata Gardrata, Francuza trenutno nastanjenog u Briselu. Naoružan samo akustičnom gitarom, Gardrat po vlastitim rečima izvodi “barbaric classical guitar compositions” – akustične kompozicije zasnovane na klasičnoj muzici istovremeno isprepletene sa eksperimentalnim, bučnim i ambijentalnim repeticijama.

Guess What su 2005. godine osnovali Luke Warmcop (bubnjevi, udaraljke) i Graham Mushnik (klavijature, harmonika, ksilofon), zaljubljenici u italijansku filmsku muziku iz 60-ih i 70-ih. Po njihovim rečima, muzika koju stvaraju soundtrack je za imaginarne low budget science fiction filmove, a do danas su objavili dva studijska albuma – “Yuri Gagrin” i “Mondo Giallo – The Best Of The Giallo Soundtracks 1968-1974”. Pridružite im se na psihodeličnom crime jazz sleazy erotic bossanova retro putovanju kroz neistražene delove muzičkog svemira.

Ulaznice u pretprodaji mogu se nabaviti po ceni od 60 KN, na dan koncerta na blagajni kluba biće 75 KN.

Ulaznice u pretprodaji potražite na sledećim lokacijama: Klub Močvara, Trnjanski nasip bb; Dirty Old Shop, Tratinska 18; Rockmark, Berislavićeva 13.

Rezervacije možete izvršiti putem maila: rezervacije@mochvara.hr.