PODELI

Kulturna organizacija Mikser objavila je rezultate regionalnog konkursa za neafirmisane bendove koji nosi naziv „DOUBLE DARE“„DVOSTRUKI IZAZOV“.
Na ovaj konkurs prijavilo čak 63 sastava iz gotovo svih zemalja u regionu, a stručni žiri odabrao je 16 koji će nastupiti na predstojećem Mikser Festivalu 2014.
Prijave su stigle iz Srbije, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, a finalisti u kategoriji „Nova Snaga“, delu konkursa koji je bio namenjen mladim, autorskim bendovima, su: Armuši, Jules Verne, Late for coffee, Lorna Wing, Luz Azul, MuseTrap, Snoop Bunny & dr. G, Siempre Peligroso i Vizelj (Srbija), Media Stress (Hrvatska), Vizija (Makedonija) i Voodoo Mojo (Bosna i Hercegovina).
Ove godine konkurs je bio namenjen i autentičnim novim bendovima čija je prosečna starost članova 40 i više godina, te je u kategoriji “Zauvek mladi” žiri odabrao 4 sastava koja će nastupiti na Mikser festivalu, a oni su: Beach Alarm, Bulevar Vodenih Mozaika, Deccin Ye Mc i Teshki Zulum (Srbija).
Finalisti iz kategorije “Nova snaga” pored nastupa na festivalu, biće zastupljeni i na zvaničnom proizvodu festivala – kompilacijskom CD-u „Dvostruki izazov: Nova snaga / Double Dare: New Power“, koji će biti izdat pre početka festivala, pa će sav prihod od njegove prodaje, biti uplaćen u fond za ugrožene u poplavama. Najboljeg finalistu iz kategorije „Nova snaga“, očekuje i izdavački paket u vrednosti od 1.000.000,00 dinara od izdavačke kuće Mascom Records.
Podsećamo, Mikser Festival će se održati u skraćenom terminu od 5. do 8. juna, u znak solidarnosti sa ugroženima u poplavama, a sav prihod od prodatih ulaznica za muzički program festivala, biće uplaćen u fond za pomoć stanovništvu stradalom u poplavama u Srbiji.
Raspored nastupa za bendove iz obe kategorije biće objavljen uskoro.