PODELI

Škola moderne muzike – MMI organizuje reprizu radionice klavijatura koja će se održati u Ustanovi kulture Parobrod 23. septembra u 17h.

Ulaz na radionicu je besplatan.

MMI škola je krenula sa serijom besplatnih muzičkih radionica koje se održavaju u Ustanovi kulture Parobrod. Do sada su veoma uspšno održane radionice bas gitare, klavijatura i gitare. Zbog velikog interesovanja i odlaganja zbog poplava, škola MMI je odlučila da organizuje dodatnu radionicu klavijatura.

Na radionici će učestvovati poznati srpski klavijaturisti: Aleksandar Saša Lokner i Slobodan Marković.

Posetioci će imati prilike da vide i čuju o tehnikama sviranja srpskih eminentnih pijanista koji su pored svojih autorskih dela poznati i po tome što su radili muziku za pozorište, filmove i televiziju. Slobodan Marković će posetiocima pričati o harmonizaciji, dok će Aleksandar Saša Lokner posvetiti svoj čas Lazi Ristovskom.

Laza Ristovski je bio jugoslovenski muzičar koji je najpoznatiji po radu u grupama Smak i Bijelo dugme.
Komponovao je muziku za više domaćih filmova, od kojih su najpoznatiji: Lazar (1984), Sveto mesto (1990), Velika frka (1990), Mrav pešadinac (1993), Paket aranžman (1995), Lepa sela lepo gore i Nečista krv (1996). U saradnji sa Sašom Loknerom, klavijaturistom Bajage i Instruktora, objavio vrlo zapažen album “Naos”. Takođe je izdao CD klasične muzike sa operskom pevačicom Dubravkom Zubović. Pratio je na turneji gitaristu Alvina Lija, bivšeg člana grupe Ten Years After.

Zbog teške bolesti Ristovski bio je vezan za invalidska kolica nekoliko godina unazad, ali nastavljao je sa radom i čak je učestvovao na povratničkoj turneji Bijelog dugmeta. Preminuo je 2007.godine.