PODELI

Kulturni centar „Ribnica“ Kraljevo objavio je termine održavanja tradicionalnih letnjih festivala, koje organizuje petu godinu zaredom.

Sezonu otvara festival „Maglič“ 5. i 6. juna, koji će ove godine biti u znaku etno zvuka Srbije i Irske, saopštila je v.d. direktorka Kulturnog centra Elizabeta Todorović i najavila da će 5. juna na festivalu nastupiti Biljana Krstić i Bistrik. Izvorno narodno stvaralaštvo biće predstavljeno na smotri 19. i 20. juna, a povod za ovu manifestaciju je obeležavanje 40 godina rada Pevačke grupe „Ribnica“.

Internacionalni festival džeza „JazzIbar“, koji je u prethodnih pet godina kvalitetom zadobio pažnju šire javnosti, biće od 3. do 5. jula. Novina je da će ove godine umetnički direktor biti Vasil Hadžimanov.

„Naše je veliko zadovoljstvo što je Vasil Hadžimanov prihvatio da vodi programski deo festivala JazzIbar, a publici je to garancija da ćemo nastaviti sa visokim kvalitetom izvođača. Dosadašnji umetnički direktor Miša Blam je prošle godine preminuo i deo programa festivala biće posvećen sećanju na njega“, rekla je Todorovićeva.

Sezonu festivala zatvara „Street art“, festival alternativnih umetnosti, koji će biti organizovan 28. i 29. avgusta. Svi događaji će i ovoga leta biti na otvorenom prostoru i besplatni za publiku.

V.d. direktorka Elizabeta Todorović je istakla da će i pre i posle festivala, kojima dominira muzika, biti organizovani redovni programi iz oblasti vizuelnih umetnosti i književnosti.

Foto: Vladan Marinković