PODELI

Hrvatski reditelj poreklom iz Pule, Andrej Korovljev, najavio je početak snimanja dokumentarnog filma o preminulom pevaču grupe KUD Idijoti, Branku Črncu Tusti.

Ovim filmom Andrej će na određeni način zaokružiti trilogiju svojih dokumentarnih filmova o Puli, ali motiv za snimanje proističe iz velikog poštovanja prema ovom umetniku čija je smrt ražalostila mnoge.

“Tužan događaj, Tustina smrt, ostavila je dubok trag u meni, osjećao sam svoju emotivnu i moralnu obavezu napraviti film koji će objediniti sve ono što je Branko predstavljao generacijama i generacijama”- izjavio je reditelj Andrej Korovljev za naš portal povodom najave snimanja ovog dokumentarca.

Film će raditi produkcijska kuća “FACTUM”.

Svi koji žele učestvovati s arhivskim materijalima bilo koje vrste (video, foto, audio, press) mogu se javiti autoru na facebook stranici filma ili na mail adresu tustafilm@gmail.com.

“Cilj nam je napraviti djelo kakvo Tusta zaslužuje: veliko i kompleksno i upravo iz tog razloga želimo uključiti što više ljudi u naš projekt!”– navodi se u pozivu na pomenutoj facebook stranici filma.

Filmovi koji su prethodili, a deo su ove trilogije Korovljeva zovu se “Una Storia Polesana” i “Godine Hrđe”.

Film “Godine hrđe” proputovao je svet i prikazivan je na preko sto festivala, a 2000. godine osvojio je nagrade za najbolji dokumentarni film, režiju i montažu na Danima hrvatskog filma.