PODELI

Na istom putu nov je kantautorski album Nemanje Nešića, prvi nakon 2014. godine, kada je objavio CD sa svojim bendom Mali princ. U međuvremenu je objavlo samostalne albume na stihove pesnika: Miloša Crnjanskog, Miloša Galetina (Asocijacija gitarista Vojvodine), Dobriše Cesarića i Enesa Kiševića (Croatia Records), kao i zajednički projekat sa Milošem Zubcem posvećen pesnicima – Jučerašnji svet i Sutrašnji svet (Kreativni centar Vigvam).

Na ovom izdanju Nemanja se donekle, pored neizostavne šansone, vraća i svojim muzičkim korenima – muzici pedesetih i šezdesetih godina. Stihovi su okrenuti autorovim subjektivnim doživljajima, da li u pitanju bile emocije, vraćanje u detinjstvo, ili socijalne teme koje ga okružuju.

Album je sniman u Autorskom studiju Nemanje Nešića u Novom Sadu tokom 2021. i 2022. godine.

Sve instrumente na albumu odsvirao je Nemanja koji je sam producirao i snimio ovaj album, dok je mastering urađen u studiju „Do-re-mi” u Novom Sadu.

Izdavači su Asocijacija gitarista Vojvodine i Kreativni centar Vigvam iz Novog Sada.

Snimljen je i spot za pesmu Ono što nekada bili smo koji je kompletno uradio Emir Memedovski.

Nemanja planira koncertnu promociju albuma početkom 2023. godine, i to zajedno sa Milanom Koraćem, u večeri kada bi obojica predstavili, svako sa svojim bendom, pesme sa novih kantautorskih izdanja.

Foto: promo