PODELI

Višestruki svetski šampion u kik boksu, Nenad Pagonis, predstavio je u Novom Sadu svoj autobiografski roman “U ringu sa životom” u Kulturnom centru “Svilara” u prisustvu brojnih prijatelja, saradnika i predstavnika medija.

Nesvakidašnje je da jedan vrhunski sportista pokazuje izuzetan talenat za pevanje i glumu, što imamo priliku da vidimo po drugi put u televizijskom šou “Tvoje lice zvuči poznato”, te je objavljivanje romana bio možda logičan sled okolnosti. Predstavljanjem još jednog umetničkog talenta – pisanja, neizostavno otvara pitanje: koliko ih još skriva?

Odlomci pročitani tokom večeri odišu iskrenošću, jednostavnošću, pitki su i vrlo interesantni, a da je ceo roman takav potvrdili su njegovi gosti i saradnici koji su se obratili publici.

Peto poglavlje knjige počinje sledećim tekstom: “Kada zapravo počinje borba? Ona suštinska – borba za život? Kada se odlučuje o tvom životu? Tvom ili mom, svejedno?”.

Upravo “borba” bila je ključna reč tokom promocije, ali ne samo zbog njegovog profesionalnog opredeljenja da 15 godina provede u ringu već i borba tokom odrastanja, borba u svim sferama života jer, kako nas je Nenad podsetio u svom obraćanju, najteži protivnik smo sami sebi.

Na promociji su osim Pagonisa govorili izdavač knjige i direktor Udruženja Biznisnova – Rodoljub Oreščanin, gradonačelnik Grada Novog Sada – Miloš Vučević i Robert Čoban.

Svaki od govornika istakao je ono što kod Nenada prepoznaje kao glavne odlike i osobine, otkrili su poneki detalj iz njegovog života, a nesebično su ga hvalili i za angažman u humanitarnim i društveno odgovornim akcijama.

Uskoro ćemo ga gledati i kao jedno od zaštitnih lica kampanje protiv vršnjačkog nasilja što je najavio jedan od članova tima koji je ovu značajnu kampanju pripremao, Dejan Pataki.

Sudeći po svemu što se moglo čuti i videti 22.10. u Svilari, Pagonis sigurno sprema još iznenađenja za sve koji prate njegovu karijeru što me, moram priznati, raduje jer sve što je do sada uradio motiviše mlađe generacije, ali i starije koji su digli ruke od borbe uz univerzalnu poruku da nema predaje.

Tekst i foto: Ivana Jovanović