PODELI

Hana Al-Manavli ima 27 godina, a po nacionalnosti je delom Egipćanka i delom Srpkinja. Rođena je u Kanadi nakon čega se sa roditeljima preselila u Egipat odakle je njen otac, a nakon nekoliko godina se vratila u Kanadu kako bi studirala. Hanin prvi dolazak u Srbiju, zemlju iz koje njena majka potiče, jeste bio pre pet godina kako bi otišla na EXIT festival. Nakon toga nije imala prilike da se opet vrati do njenog drugog dolazak u Srbiju  u februaru ove godine kada je došla da poseti majku. Nije planirala da se zadrži ovoliko dug period, međutim situacija oko globalne epidemije je to promenila. Iako sad već može da putuje gde poželi, Hana je odlučila da ostane u Novom Sadu još neko vreme dok se priprema za selidbu u Berlin.

Iako u neplanirano dugoj poseti, Hana kaže da se bolje oseća u Srbiji nego u Kanadi. Nema želju za povratkom i dobro provodi vreme u Novom Sadu. Trenutno se bavi predavanjem engleskog na internetu za koji kaže da je dosta jednostavan i neopterećujuć, a pored toga obavlja i praksu za jednu IT firmu iz Sjedinjenih Američkih Država koja se bavi marketingom. Slobodno vreme u Novom Sadu najčešće koristi za opuštanje kraj Dunava, a to je najčešće kroz druženje sa prijateljima na Štrandu. Često voli da poseti Horus bar gde uživa u nargili. Hana kaže da joj pronalaženje prijatelja u Novom Sadu nije predstavljalo problem. Upoznala bi određene ljude, koji bi je zatim upoznali sa drugim ljudima, i tim spontanim procesom je sebi oformila krug prijatelja koji joj odgovara. Čak je od nedavno i u emotivnoj vezi sa devojkom koju je upoznala u Novom Sadu.

Nasuprot Kanadi za koju kaže da zalazi u liberalne ekstreme, Hana Novi Sad vidi kao mirnu i opuštenu sredinu sa prijateljski nastrojenim ljudima koji cene porodične vrednosti, iako vidi šansu za razvoj kada su u pitanju prihvatanje različitosti i tolerancija. Kada su u pitanju hobiji, najviše voli da se bavi muzikom. Ona se od šesnaeste godine bavi produkcijom elektronske muzike i čak je izdala par svojih pesama za egipatsku izdavačku kuću ,,Sound of Noise’’. Počela je da se bavi i DJ-ingom pre tri godine i imala je nastupe na raznim mestima, kako u Egiptu, tako i u Novom Sadu i Bečeju. Jedino što bi promenila kada je u pitanju noćni život u Novom Sadu jeste to da više barova i klubova u Novom Sadu budu raspoloženi za eksperimentalne žanrove muzike. Ona se upravo bavi produkcijom muzike u okvirima tog žanra, a skoro je izdala svoj EP koji se može preslušati OVDE.

Nasuprot dešavanjima u svetu koja su joj poremetila planove, Hana uživa u Novom Sadu. Lagan stil života u ovom gradu joj omogućava da živi bez stresa i polako pravi planove za budućnost. Nasuprot dosadašnjim planovima među kojima nije bio život u Novom Sadu, sve što joj ovaj grad pruža ona koristi za odmor i rad na sebi.

Pripremila: Isidora Popović

*Priča je nastala u okviru projekta “Najlepše priče o Novom Sadu”  koji realizuje Udruženje Remiks, a finansira Omladinski savez udruženja „Novi Sad omladinska prestonica Evrope – OPENS 2019“