PODELI

Riječki hard rock bend Keops ovo leto provodi radon. Uz mnoge svirke po gradovima širom Hrvatske, Keopsovci ne staju. Njihov novi singl „Čedna gradska lica“ već se vrti na radio stanicama, a s njim će se Keops predstaviti i na Slavonija fest CMC200 koji se održava 26. i 27. avgusta u Slavonskom Brodu.

„Čedna gradska lica“ peti je singl s njihovog aktuelnog albuma „Lice sudbine“ koji je svetlo dana ugledao krajem 2015. godine. Obrada je to legendarnog hita Atomskog skloništa, a Keopsovci su „Čednim gradskim licima“ udahnuli duh vremena u kojem živimo, a koje i nije ništa temeljno drugačije od vremena kada je Atomsko sklonište njome žarilo i palilo prostorima bivše države. Gotovo 40 godina kasnije, tekst pesme i dalje je i više nego aktuelan te se njegova problematika može prepoznati u životu svakog prosečnog (pa i onog ispodprosečnog) građanina.

Gitarista Keopsa Bruno Mičetić na svom je Facebook profilu izrazio zadovoljstvo odrađenim poslom na obradi hita „Čedna gradska lica“ te napisao: „Hvala Bruni Langeru što nam je dopustio da diramo nešto tako legendarno.“