PODELI

Ovogodišnji INmusicov OTP world stage ugostiće 3 hrvatska benda u kojima se za mikrofonom nalaze devojke: NLV (Nikol, Luka i Vedran), The Belle Infidels te Mel & Django Jet.

Sastav NLV (Nikol, Luka i Vedran) dolazi iz Pule. Nikol, Luka i Vedran muzikom se bave još od detinjstva, a zajedno sviraju od 2013. godine. Prvi EP „…and who are you?“ iz 2014. godine osvojio je publiku i osigurao pohvale u medijima. Naslov EP-a predstavlja odgovor na kritike specifičnog naziva njihovog benda – NLV (Nikol, Luka i Vedran) te time idu ka cilju razbijanja stereotipa umetničkih imena. Muzika ove trojke koristi se i kao soundtrack za dokumentarnu seriju “Generacija Y”, a uživo ih se možete čuti početkom leta na INmusic festival.

Mladi zagrebački bend The Belle Infidels svira i stvara eklektični indie/garage rock od 2012. godine. Ivana, Jakov, Matej i Matko rade autorsku muziku na tragu bendova kao što su Arctic Monkeys, Bloc Party i The National, koju karakterišu emocionalni tekstovi, dinamični ritmovi i razigrane melodijske linije predvođene snažnim ženskim vokalom. Do sada iza sebe imaju imaju brojne samostalne nastupe, a njihov prvi EP trebao bi izaći ove jeseni. Svojim muzičkim stilom sjajno se uklapaju u INmusicov line-up.

Na bini OTP-a predstaviće se još jedna hrvatska kantautorka, Melita Lovričević. Melita je do sada sarađivala s brojnim muzičarima, a na INmusic festivalu će uz pratnju akustičnog kvarteta nastupiti pod imenom Mel & Django Jet. Saradnja ovog gypsy swing sastava i jazz vokalistice logičan je sled prethodnih saradnja članova u drugim projektima te zajedničkom zaljubljenošću u ovaj žanr i vlastitu interpretaciju ostavštine Djanga Reinhardta. Django Jet je akustični kvartet kojeg čine klarinet, dve gitare i kontrabas. Od 2009. publici predstavljaju Gypsy swing muziku nastalu u Francuskoj tridesetih godina prošlog veka. Kažu da se ne boje nikoga, a raduju se svima. Dakle, neće se uplašiti brojne publike INmusic festivala, a radost za vreme njihovog nastupa će biti obostrana.

Ovogodišnje, jubilarno izdanje INmusic festivala uveličat će Florence + the Machine, FFS (Franz Ferdinand & Sparks), Placebo, Paolo Nutini, Of Monsters and Men, La Roux, Black Rebel Motorcylce Club, Eagles of Death Metal, Frank Turner and the Sleeping Souls, Death Cab For Cutie, Future Islands, ANTEMASQUE, Kate Tempest, Aziza Brahim, Batida, Mike Skinner, Rambo Amadeus, Repetitor, Jonathan, Halka, Sassja, Muscle Tribe of Danger and Excellence, Ashes You Leave, The Mirror Trap, Katalina Kicks, NLV (Nikol, Luka i Vedran), The Belle Infidels, Mel & Django Jet i mnogi drugi.

INmusic festival održava se od 22. do 24. juna 2015. godine uz podršku Ožujskog piva kao powered by sponzora te OTP banke koja omogućava beskontaktno plaćanje na festivalu.
Ulaznice za deseto izdanje INmusic festivala po ceni od 349 kuna mogu se kupiti putem INmusic Webshopa, u Dirty Old Shopu u Zagrebu i mogu se uplatiti u svim poslovnicama OTP banke u Hrvatskoj. U toku je i posebna ponuda OTP banke: ukoliko se pri kupovini ulaznica za INmusic ugovori kartica OTP banke (bez upisnine i članarine), banka na karticu vraća 50 kn. Ponuda je ograničena.
Kamperska ulaznica za 7 dana iznosi 200 kn. Više informacija o ulaznicama i festivalu na www.inmusicfestival.com.