PODELI

Nezavisna alternativna izdavačka kuća Black Planet Records objavila je drugi deo godišnje kompilacije Balkan under the radar.

Ovaj deo se zove “The Black Wave” i već u nazivu sugeriše da je priča dignuta na još ozbiljniji nivo u odnosu na prošlogodišnji “The Invisible scene”.

Za razliku od prošlogodišnje kompilacije, vol. 2 je na čak 3 CD-a. Prvi deo je posvećen sviračkim alternativnim bendovima sa vokalima. Drugi deo je posvećen instrumentalnim sastavima i vokalnoj i instrumentalnoj elektronici dok je treći disk eksperimentalna sviračka muzika i elektronika. Takođe, iako je cilj ove kompilacije afirmacija kvalitetnih nepoznatih izvođača sa prostora Balkana, ovu kompilaciju su podržali renomirani izvođači poput Nikole Vranjkovića, Goribora i Mizara.

Što se tiče zastupljenosti pravaca i ovaj put je dijapazon širok – alternativni rok i metal, post rock, witch house, IDM, dark wave electro, industrial, ambient, noise, avant garde jazz, drone, bass music, experimental itd.

Opipljivo izdanje kompilacije neće biti na prodaju a besplatan download možete naći na njihovoj zvaničnoj bandcamp stranici.

cd1

 cd2

cd3