PODELI

U čast otvaranja najboljeg evropskog festivala, EXIT je pripremio na ovim prostorima neviđen audio-vizuelni spektakl, sa legendarnim Pet Shop Boys-ima u glavnoj ulozi, koji potpisuje svetska umetnica Es Devlin, čuvena po ceremoniji zatvaranja Olimpijade u Londonu 2012. godine, ali i po dizajnu turneja najvećih svetskih zvezda, kao što su Kanye West, Muse, Lady Gaga, Shakira, Miley Cyrus i drugi.

Ceremonija otvaranja biće održana na glavnoj bini EXITa u četvrtak 10. jula, na 158 rođendan Nikole Tesle i biće posvećena našem najvećem geniju. U temu ceremonije otvaranja će se savršeno uklopiti spektakularni multimedijalni performans Pet Shop Boysa pod nazivom “Electric”, što je i ime njihovog najnovijeg albuma. Ovaj svojevrsni mjuzikl predstavlja jedinstveni spoj moćne scenografije, pozorišta, filma, muzike, lasera, ekstravagantnih kostima, originalne plesne koreografije i obilja sjajnih hitova.

Pop giganti Pet Shop Boys, sa više od 50 miliona prodatih ploča, svrstani su u Ginisovu knjigu rekorda kao najuspešniji dvojac u istoriji britanske muzike. U dosadašnjoj karijeri snimili su dvanaest studijskih albuma, nominovani su za šest Gremija i dobitnici su preko dvadeset muzičkih nagrada, od čega i tri Brit nagrade. Njihovi hitovi “It’s a Sin”, “West End Girls”, “Go West”, “Heart”, “Paninaro”, “Domino Dancing”, “Always On My Mind” ili “Se A Vida E” uticali su na generacije muzičkih poklonika i dali pop muzici posebnu nijansu koja je i dalje krasi.

Renomirani britanski dnevni listovi, The Telegraph i The Guardian ocenili su novi album i nastup legendarnog sastava sa maksimalnih pet zvezdica, navodeći da je u pitanju “pozorišni pop nove generacije” i da su “Pet Shop Boys opet istupili korak napred, hrabro dajući svojim retro sintisajzerima ruho novog, digitalnog doba”. Sam album dostigao je vrh UK top liste, jedne od najvažnijih muzičkih lista na svetu.

Nezaboravni nastup imali su i 2012. godine na ceremoniji zatvaranja Olimpijskih igara u Londonu, čiji je dizajn potpisala upravo Es Devlin. Ova umetnica je višestruko nagrađivana kostimografkinja, sa ogromnim iskustvom i projektima u širokom spektru audio vizuelnih umetnosti – opere, plesa, filma, pozorišta, televizije i koncerata. Takođe je sarađivala sa najvećim pop, rok i rep izvođačima, a lista zvezda s kojima je sarađivala, pored Pet Shop Boys, obuhvata i imena poput  Kanye West, Muse, Lady Gaga, Shakira, Miley Cyrus, Lanny Kravitz, Goldfrapp, Take That…

Ograničen broj jednodnevnih ulaznica biće u prodaji od petka, 13. Juna, po ceni od 1990 dinara. Organizatori festivala očekuju da će, kao i prethodne godine,ulaznice po ovoj ceni biti rasporodate u rekordnom roku.

Najbrži će biti u mogućnosti da rezervišu svoju ulaznicu po ovoj ceni putem sajta gigstix.com, ali i da ih kupe na svim prodajnim mestima u okviru Gigs Tix prodajne mreže. Trenutna cena ulaznice za EXIT iznosi 5.990 dinara, a za EXIT avanturu (EXIT+ SEA DANCE) 6.990 dinara.

Petnaesto izdanje najboljeg evropskog festivala je u znaku velike osmodnevne EXIT AVANTURE koja vas vodi na ROCK@EXIT festival 11. juna 2014. na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, na EXIT festival, koji se na istom mestu održava od 10. do 13. jula, kao i na SEA DANCE festival od 15. do 17. jula na plaži Jaz, jednoj od najlepših plaža Jadrana.