PODELI

Crystal Fighters još je jedno zanimljivo ime koji se pridružuje atraktivnom spisku izvođača devetog po redu INmusic festivala.

Pridružiće se do sada najavljenim imenima The Black Keys, Pixies, The Fratellis, MGMT, Flogging Molly, Bombino, Jagwar Ma, Kuroma i mnogim drugim izvođačima.

Ovaj anglo-španski sastav mističnog imena Crystal Fighters čine Sebastian, Gilbert, Graham, Mimi i Laure. Muziku koju stvaraju opisuju na sledeći način: “Mi smo Crystal Fighters. Stvaramo brzu plesnu muziku baskijskim instrumentima, sintisajzerom i vokalima.”

Moglo bi se reći da u njihovom slučaju stara tradicija susreće moderne tehnike: Txalaparta, baskijska vrsta udaraljkaškog instrumenta, Txistus (vrsta španske flaute) susreću se sa elektronikom, lo-fi elementima i ezoteričnim i pomalo iskrivljenim vokalima.

Slove kao izuzetno atraktivan live bend te i sami kažu da “publika obožava njihove live nastupe” te da uživo “zvuče puno više punkerski nego na albumu”. Zasviraće na OTP World Stage-u, uz još mnoga cenjena imena World Music scene.

Sastav sada već ima mnogobrojne obožavatelje, a u maju 2013. izdali su i drugi album “Cave Rave”.

Ulaznice za INmusic festival mogu se kupiti u Tisak Media centrima širom Hrvatske i u Dirty Old Shopu u Zagrebu, kao i putem Tisak Media Webshopa i sastava Entrio po ceni od 299 kuna.