PODELI

U trećem serijalu takmičenja bendova „Live Shot“ u organizaciji i produkciji televizije Kanal 9 (Novi Sad), koji je završen 01. oktobra, Empathy Soul Project proglašen je  za najbolji bend koji se pojavio u sva tri serijala.

U finalu su se za titulu najboljeg benda nadmetali sa bendovima The Bite i The Petting Blues Band.

Žiri u sastavu Bogica Mijatović, Petar Jelić i Ivan Fece Firči jednoglasno su doneli odluku da je Empathy Soul Project zaslužio pobedu i istakli kvalitet koji bend poseduje.

Mladi zrenjaninski trio pod nazivom Empathy Soul Project radi od leta 2011. godine.

Za ovo kratko vreme imali su dosta klupskih i festivalskih nastupa u zemlji i jedan nastup u regionu.

Nenad Radaković (vokal, gitara), Rade Radojčić (bass, vokal) i Predrag Papić (bubnjevi, vokal) posvećeni su isključivo autorskom stvaralaštvu. Pesme su im na engleskom jeziku, a žanr se može okarakterisati kao mešavina alternativnog i indie rock zvuka.

ESP za svoju muziku kažu: „Naša muzika je energija i emocija koja gradi novi svet na ruševinama starog”.

Svirali su kao predgrupa bendovima Neverne bebe, Galija i Goribor. Nastupali su na festivalima: Vojvodina Open (Kula), Riverbell (Zvornik), Dani piva (Zrenjanin), Šumadija fest (Kragujevac), Etno fest (Zrenjanin), a na festivalu Mixer 2012. godine nastupali su na velikoj bini kao bend koji se izdvojio među 50 prijavljenih na konkursu.

Klupske koncerte imali su više puta u Zrenjaninu i Novom Sadu, kao i u Kikindi, Smederevu i Zemunu.

Gostovali su na Santos TV, Kanalu 9, i u emisijama Gruvanje i Jelen Top 10.

Empathy Soul Project će uskoro objaviti svoj prvi singl.

Ako mladost odlikuje energija i hrabrost, ESP su onda njeni pravi predstavnici. Oni su mladi, energični, talentovani, požrtvovani i pre svega zaljubljeni u muziku. Posle njihovih nastupa, publika ostaje prijatno iznenađena, a reakcija koju izazivaju je da su momci iz ESP benda spremni za svetsku scenu.

Njihovo vreme dolazi.

Ovde možete pogledati kako je izgledao nastup ESP u emisiji Live Shot.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.