PODELI
Grupa muzičara iz Rusije oduševila je svet svojom melodijom koju su proizveli udarajući u led na smrznutom Bajkalskom jezeru.
Ovi muzičari sasvim slučajno su otkrili da led ima karakterističan zvuk. Do otkrića su došli još prošle godine, kada su i postavili video, no dok nije objavljen u medijima jako malo ljudi je poslušalo melodiju koju su proizveli, a koja je zaista predivna.

 

“Osećala sam se kao da sviramo na bubnjevima koje je priroda podarila”, kazala je Natalya Vlasevskaya.

Naime, muzičari su shvatili da led na jezeru proizvodi savršen zvuk kada se supruga bubnjara slučajno okliznula i pala. “Tokom pada proizvela je veoma melodičan ton, tako lep i dubok da smo se odmah zapitali kako je u tome uspela”, ispričali su. Kazali su kako su naprosto bili očarani saznanjem da led može proizvesti neverovatno čist i melodičan zvuk te su odlučili snimiti video kako bi svetu to i pokazali, objavio je Daily Mail.

“Mnogi nam nisu verovali i optužili su nas da izmišljamo i obmanjujemo ljude. Ali, govorimo istinu, led na Bajkalskom jezeru zaista proizvodi takav zvuk”, rekla je Vlasevskaya.

Video je snimljen nedaleko od turističkog ostrva Olkhon, a kako su rekli muzičari – led ne proizvodi isti zvuk na svim mestima na jezeru.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=en0p1Y35p3w&feature=player_embedded

Izvor: klix.ba

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.