PODELI

Otvoren je poziv muzičarima da prijave svoje video materijale i uzmu učešće na drugom svetskom onlajn džez takmičenju “Made In New York”.

Takmičenje je podeljeno u šest kategorija – solo instrumental, solo vocal, small band, big band, arrangement, composer. Panel sudija u sastavu džez legendi Leni Vajt, Randi Breker i Džo Lovano će doneti odluku o pobedniku u oktobru od sedmoro finalista: šest finalista, pobednika u kategorijama i sedmi, sa najvećim brojem glasova publike. Pobednik takmičenja osvaja novčanu nagradu i kartu za odlazak u Njujork gde nastupa na gala koncertu sa legendama džeza.

“Made In New York” džez takmičenje je značajan kulturni događaj koji promoviše kulturnu raznolikost i ima za cilj da okupi džez muzičare svih meridijana i omogući im da, bez obzira na geografsku udaljenost od Njujorka, predstave svoje džez improvizacije pred velikanima savremenog džeza i publici širom sveta.

Zbog originalnog pristupa džezu i umeća da tradicionalne zvuke svog podneblja pretoče u moderno džez ruho, organizator takmičenja je uputio specijan poziv prošlogodišnjim takmičarima iz Srbije i Crne Gore, Vasilu Hadžimanovu i Vladimiru Marašu za nastup na gala koncertu u Njujorku. Oni će imati priliku da se predstave njujorškoj publici 3. maja u čuvenom Trajbeka centru izvodeći svoje kompozicije sa proslavljenim imenima američkog džeza.

Eksplozija interesovanja muzičara i fanova širom sveta potvrdila je da je džez DNK veoma rasprostranjen i jak i da nastavlja da se razvija globalno. Od januara 2013. godine, Made In New York takmičenje okuplja učesnike iz 40 zemalja sveta sa preko 16 hiljada registrovanih fanova i 1,4 miliona video pregleda.

Prijave su u toku i traju do oktobra, kada će stručni žiri proglasiti pobednike po kategorijama, a zatim i apsolutnog pobednika takmičenja. Više informacija o takmičenju moguće je pronaći na zvaničnom sajtu madeinnyjazz.com.