PODELI

Novo kulturno naselje poziva sve na generalnu probu otvaranja Mini – eko parka „Među brezama“ koje će se dogoditi u nedelju i ponedeljak,  27. i 28. decembra, na livadi između ulica Bate Brkića i Braće Dronjak u Novom Sadu, prostoru festivala „Dobro  došli na Naselje“.
„Među brezama“ je montažno – demontažni parkić, sa inicijativom da bude stalni, a sastoji se od mobilijara poput: ljuljaški, tribina i fotelja od paleta, kućica za ptice i mnogih drugih, i pretenduje da postane nova oaza na Novom Naselju i mesto okupljanja mladih i održavanja kulturnih i edukativnih sadržaja. Projekat je podržan od strane Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine, a u njegovu izgradnju i dizajn su se uključile razne partnerske organizacije poput: Zeleno rešenje, JCI Novi Sad, Društvo za proučavanje i zaštitu ptica Srbije, Dva oraha, Picerija Alo, BeoČIB Čelarevo, Pozamanterije Mašnica i Srem Union, kao i Radionica Heklica.

U nedelju program počinje u 17 časova, tribinom o značaju recikliranja u pejzažnoj arhitekturi, a zatim druženje nastavljamo uz čajanku i muzičku podršku DJ Tomaša, dok u ponedeljak, program počinje u 13h, postavljanjem kuća za ptice, a od 17 časova nas očekuju dve tribine o gradskim pticama i ekološkim otiscima, kao i uz čajanku uz muzičku podršku DJ Rastka Zekića.