PODELI

U subotičkom kafeu Grunf u subotu, 23. februara, od 20h održaće se promocija knjige “Trči Lilit, zapinju demoni” Bojana Krivokapića.

Na promociji će učestvovati autor knjige i Dušan Vasić kao moderator.

Knjiga priča “Trči Lilit, zapinju demoni” objavljena je kao osma knjiga u ediciji “Nagrada Đura Đukanov”, u izdanju Narodne biblioteke “Jovan Popović” Kikinda.

“Čestim izmenama narativnih perspektiva i lingvističkih obrazaca, Bojan Krivokapić uspeva da konkretizuje savremene dileme postjugoslovenskih prostora. Neprekidno na ivici angažovanosti, on se ne libi da progovori o traumatičnim aspektima svakodnevice.” (Dragan Velikić, Srđan Srdić i Mića Vujičić, iz Obrazloženja žirija književne nagrade “Đura Đukanov” za 2012. godinu)

Bojan Krivokapić je aktivista u kulturi i pisac. Aktivističko i umetničko iskustvo sticao u Kamernom pozorištu muzike Ogledalo i Međunarodnom festivalu Aktuelne muzike Interzone. Završio Komparativnu književnost u Novom Sadu. Poezijom i kratkom prozom zastupljen u više antologija i književnih časopisa u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Sloveniji (Zarez, kArton, Sveske, Idiot). Dobitnik prve nagrade za prozu Ulaznica (Zrenjanin, 2011). Bio u najužem izboru za književnu nagradu Lapis Histriae (Umag, 2012). Dobitnik nagrade “Đura Đukanov” za prozni rukopis “Trči Lilit, zapinju demoni” (Kikinda, 2012).

Učestvovao na ljubljanskom Festivalu Mlade rime, kao i na zagrebačkom Festivalu aktivističke poezije Art Attack. Svoje prozne i poetske tekstove izvodio u različitim prostorima u Pančevu, Beču, Ljubljani, Beogradu, Zagrebu, Sarajevu, Novom Sadu, Zrenjaninu, Grožnjanu, Kikindi…

Jedan je od urednika knjige Radovi u Kući – tekstovi sa Radionice kreativnog pisanja (Novi Sad, 2012), kao i Zbornika poezije i kratke proze PitchWise (Sarajevo, 2012). Recenzent je knjige “Utišani glasovi” Ivane Inđin, monografije Art klinike “Eutanazija: 2009 – 2011”, kao i muzičkog albuma “On Eastern Way” Borisa Kovača i Davida Yengibariana.

Živeo je godinu i po dana u Sarajevu, gde je studirao pri Centru za interdisciplinarne postdiplomske studije.

Organizuje književne programe i vodi Radionicu kreativnog pisanja u Omladinskom centru CK13 u Novom Sadu. Živi u Novom Sadu.

 

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.